Home Nieuws Film nieuws Prime Video nieuwe releases – Mei 2021

Prime Video nieuwe releases – Mei 2021

Met onder meer De Oost, The Underground Railroad, P!NK: All I Know So Far en de young adult serie Panic

DE OOST
13 mei 2021

De Oost geregisseerd door Jim Taihuttu (Wolf, Rabat), met in de hoofdrollen Gouden Kalf-winnaars Marwan Kenzari (Wolf, Aladdin) en ‘Shooting Star’ Martijn Lakemeier (Oorlogswinter, Hollands Hoop).

Indonesië, 1946. Johan (Martijn Lakemeier) is een jonge Nederlandse soldaat die samen met ruim honderdduizend anderen wordt uitgezonden om orde op zaken te stellen in Nederlands-Indië tijdens de onafhankelijkheidsoorlog. Gaandeweg raakt Johan in de ban van de charismatische legerkapitein Westerling, bijgenaamd De Turk (Marwan Kenzari). Wanneer de oorlog escaleert en De Turk het verzet van de bevolking steeds genadelozer neerslaat, wordt de lijn tussen goed en kwaad voor Johan steeds vager.

Geregisseerd door Jim Taihuttu
Geproduceerd door o.a. New Amsterdam Film Company
Castleden Martijn Lakemeier, Marwan Kenzari, Jonas Smulders, Reinout Scholten van Aschat, Jim Deddes, Abel van Gijlswijk, Jeroen Perceval, Denise Aznam, Joenoes Polnaija en Peter Paul Muller

The Underground Railroad
14 mei 2021

The Underground Railroad vertelt het verhaal over de wanhopige zoektocht van Cora Randall (nieuwkomer Thuso Mbedu) naar vrijheid tijdens het Antebellum South. Nadat ze de plantage in Georgia is ontvlucht om achter het gerucht aan te gaan over de Underground Railroad, ontdekt Cora niet zomaar iets, maar een spoorlijn vol ingenieurs en conducteurs, en een geheim netwerk van sporen en tunnels onder de zuidelijke grond.

Tijdens haar reis wordt Cora achtervolgd door Ridgeway (Joel Edgerton), een premiejager die erop gefixeerd is haar terug te brengen naar de plantage die ze ontvlucht is; vooral omdat haar moeder Mabel de enige is die hij nooit gevangen heeft. Terwijl ze van staat naar staat reist, worstelt Cora met de erfenis van de moeder die haar achterliet en met haar eigen strijd om een leven te verwezenlijken dat ze nooit voor mogelijk had gehouden.

In The Underground Railroad zullen we Thuso Mbedu, Chase W. Dillon en Joel Edgerton in de hoofdrol zien. Daarnaast zullen Aaron Pierre, William Jackson Harper, Sheila Atim, Amber Gray, Peter De Jersey, Chukwudi Iwuji, Damon Herriman, Lily Rabe, Irone Singleton, Mychal-Bella Bowman, Marcus “MJ” Gladney, Jr., Will Poulter en Peter Mullan de cast aanvullen.

Barry Jenkins is showrunner en regisseert alle tien afleveringen van de limited serie. Hij is uitvoerend producent naast Adele Romanski, Mark Ceryak, Dede Gardner, Jeremy Kleiner, Brad Pitt, Richard Heus, Jacqueline Hoyt en Colson Whitehead. The Underground Railroad is een productie van Plan B, Pastel en Big Indie met Amazon Studios.

P!NK: All I Know So Far
21 mei 2021

Volg P!NK wanneer ze begint aan haar recordbrekende 2019 “Beautiful Trauma” wereldtournee waar ze het publiek verwelkomt om zich bij haar gekozen familie aan te sluiten, terwijl ze probeert een balans te vinden tussen het zijn van een moeder, een vrouw, een baas en een performer. Met een mix van beelden van P!NK onderweg van plek naar plek, interviews achter de schermen en persoonlijk materiaal geeft regisseur Michael Gracey (The Greatest Showman) het publiek een kijkje achter het gordijn van het circus dat zij het leven noemt.

P!NK: All I Know So Far is geproduceerd door Michael Gracey en Isabella Parish in samenwerking met Luminaries, Silent House en Lefty Paw Print.

Panic S1
28 mei 2021

Panic is een nieuwe Amazon Prime Video dramaserie van een uur, geschreven en gemaakt door Lauren Oliver (gebaseerd op haar bestseller roman). Het speelt zich af in een klein Texaans stadje, waar elke zomer de afstuderende jongeren concurreren in een reeks van uitdagingen, genaamd “Winner Takes It All”, waarvan ze geloven dat het hun enige kans is om te ontsnappen aan hun omstandigheden en hun leven beter te maken. Maar dit jaar zijn de regels veranderd – de pot met geld is groter dan ooit en het spel is nog gevaarlijker geworden. De spelers komen oog in oog te staan met hun diepste, donkerste angsten en worden gedwongen te beslissen hoeveel ze bereid zijn te riskeren om te winnen.

Panic is gecreëerd, geschreven door en uitvoerend geproduceerd door Lauren Oliver en uitvoerend geproduceerd door Joe Roth, Jeff Kirschenbaum en Adam Schroeder. Lynley Bird en Alyssa Altman dienen als co-executive producers. Panic wordt geproduceerd door Amazon Studios.

Vaste serie leden: Olivia Welch (Heather Nill), Mike Faist (Dodge Mason), Jessica Sula (Natalie Williams), Camron Jones (Bishop Mason), Ray Nicholson (Ray Hall), Enrique Murciano (Sheriff Cortez).

ANDERE RELEASES IN MEI 2021Antebellum – 1 mei 2021
I am Legend – 1 mei 2021
Nasha S1 – 1 mei 2021
The Goonies – 4 mei 2021
The Way Back – 6 mei 2021
The Great Gatsby – 7 mei 2021
The Conjuring – 10 mei 2021
The Blind Side – 13 mei 2021
Karnan – 13 mei 2021
Training Day – 16 mei 2021
The Accountant – 19 mei 2021
Pinocchio – 22 mei 2021
Outbreak – 22 mei 2021
Blade Runner – 25 mei 2021
Madagascar – 27 mei 2021
Ava (Aka Eve) – 30 mei 2021

Bron © Amazon Prime Video