Home Nieuws Film nieuws Pathé viert de heropening met de leukste nieuwe films en beste klassiekers

Pathé viert de heropening met de leukste nieuwe films en beste klassiekers

De bioscopen zijn weer open! Hoewel er vanaf 1 juni ruimte is voor maximaal 30 bezoekers per zaal, start Pathé meteen met een mooi gevarieerd filmaanbod. Bezoekers kunnen in een veilige omgeving op voldoende afstand van elkaar genieten van een reeks aan nieuwe films en klassiekers. Zit op het puntje van je stoel tijdens de thriller I See You of lach mee met de hilarische comedy Rundfunk: Jachterwachter. Voorlopig geen concerten? Pathé weet raad! Wat dacht je van een reeks concert streams, van techno tot house, georganiseerd door Audio Obscura in samenwerking met bekende DJ’s? Deze vinden ook nog eens plaats op bijzondere locaties. En als dat nog niet genoeg is? Rock dan mee met Bruce Springsteen: Western Stars, waarin Springsteen een optreden geeft met zijn volledige nieuwe album vanuit zijn eigen schuur!
In juni voorziet Pathé de echte filmliefhebbers van genoeg mooie titels, waaronder de door IMDB uitgeroepen beste film allertijden: Shawshank Redemption. Christopher Nolan fans kunnen zich alvast voorbereiden op Tenet door eerdere hits Inception en Interstellar te kijken. Zin in nog meer? Reis dan alvast terug, of vooruit, met de Back To The Future Trilogie. Ook andere oude bekenden als Notting Hill, Harry Potter and the Deathly Hallows Part I & II en Black Panther maken in juni een “comeback” bij Pathé. De laatste twee krijgen zelfs een nieuw jasje in respectievelijk 4DX en ScreenX.

Pathé Specials

Bruce Springsteen: Western Stars

Met ‘Western Stars’, het eerste studioalbum van Springsteen in vijf jaar, slaat de legendarische singer-songwriter een nieuwe weg in, waarbij hij zijn roots echter niet vergeet. De documentaire behandelt de thema’s liefde en verlies, eenzaamheid, familie en de onverbiddelijk voortschrijdende tijd. De film roept het beeld op van het Amerikaanse Westen – zowel het mythische Westen als de harde werkelijkheid – en vertelt met archiefbeelden, muziek en Springsteen’s persoonlijke bespiegelingen het verhaal van ‘Western Stars’.

Meer informatie

Audio Obscura x Joris Voorn – 11 juni

De Revere Series wordt afgetrapt door Joris Voorn, een gelauwerde artiest van eigen bodem met zowel in Nederland als daarbuiten een gigantische fanschare door zijn karakteristieke melodische techno. Een optreden vanaf een bijzondere locatie: de Kinderdijk.

Meer informatie

Audio Obscura x Detroit Swindle – 18 juni

In deze tweede stream in de Revere Series staat Detroit Swindle centraal. Dit Amsterdamse DJ/producer duo staat bekend om hun op klassieke Chicago en New York-geïnspireerde house sound. Ook ditmaal ontbreekt het niet aan toffe locatie: het internationaal gerenommeerde tweetal zal hun DJ set spelen in Het Scheepvaartmuseum!Meer informatie

Shawshank Redemption – 25 juni

Het is 1947. Andy Dufresne (Tim Robbins) houdt vol dat hij onschuldig is aan de moord op zijn vrouw en diens minnaar, maar wordt veroordeeld tot twee maal levenslang in de strenge gevangenis Shawshank. Hier sluit hij vriendschap met Ellis Boyd Redding (Morgan Freeman), een medegevangene die spullen kan regelen. Uiteindelijk zijn er twee dingen die hem echt op de been houden: hoop en een poster van Rita Hayworth.

Meer informatie

Audio Obscura x Patrice Baumel – 25 juni

Voor deze stream vanaf de Euromast (!) is niemand minder dan Patrice Bäumel uitgenodigd, een van de meest geliefde artiesten in de diepere techno en electronica sound. Deze doorgewinterde, geboren performer staat bekend om zijn gevoel een dansvloer perfect aan te voelen, en op elke vibe het juiste muzikale antwoord te hebben. Meer informatie

Nieuw topfilms

I See You – 1 juni

Vreemde gebeurtenissen teisteren rechercheur Greg Harper (Jon Tenney) en zijn gezin wanneer hij de mysterieuze verdwijning van een 10-jarige jongen onderzoekt. Zowel Greg als zijn vrouw Jackie (Helen Hunt) voelen een constante vijandige sfeer in huis. Vreemde geluiden, spullen die verdwijnen en apparaten die een eigen leven lijken te leiden… Worden ze langzaam gek?

Meer informatie

Color Out of Space – 1 juni

Het rustige leven van Nathan Gardner (Nicolas Cage) en zijn gezin wordt bruut verstoord als er een meteoriet voor hun boerderij neerstort. Een gemuteerd buitenaards wezen neemt langzamerhand hun landgoed over en infecteert alles en iedereen die het tegenkomt… Maar dan neemt Nathan het heft in eigen handen.

Meer informatie

Rundfunk: Jachterwachter – 11 juni

De keihard werkende Wachtopzichter (Yannick van de Velde) runt zonder hulp camping HIVO. De komst van de uitgeleefde ex-wereldster Ronnie Bosboom Jr. (Tom van Kalmthout) lijkt een zegen, maar wanneer hij op de vlucht blijkt voor gevaarlijke criminelen, moet het duo er alles aan doen om de camping te redden. Meer informatie

The High Note – 18 juni

Grace Davis (Tracee Ellis Ross) is een superster in de overweldigende muziekscene van Los Angeles. Maggie (Dakota Johnson) is haar trouwe assistente, die non-stop met de meest uiteenlopende klusjes bezig is, maar er nog steeds van droomt om ooit muziekproducent te worden. Als de manager van Grace (Ice Cube) haar een keuze voorlegt die haar carrière een andere wending kan geven, komen Maggie en Grace met een plan dat hun levens voorgoed kan veranderen.

Meer informatie

Big Trip – 18 juni

De schrijver van Madagaskar brengt met Big Trip een nieuw dierenspektakel in 3D naar het witte doek. Een onhandige ooievaar bezorgt de schattige baby Panda op het verkeerde adres. Beer, Eland, Tijger en Konijn vangen baby Panda op, en beginnen aan een spannende tocht vol hilarische momenten! Zal het hen lukken om baby Panda veilig thuis te brengen? 

Meer informatie

I Still Believe – 25 juni

In het waargebeurde I Still Believe worden studenten Jeremy (KJ Apa) en Melissa (Britt Robertson) smoorverliefd op elkaar. Als Jeremy doorbreekt als popster lijkt het ze voor de wind te gaan, tot er bij Melissa kanker wordt geconstateerd. Samen gaan ze de moeilijke strijd aan en vinden kracht in hoop en liefde, niet alleen bij elkaar maar ook bij Jeremy’s fans.

Meer informatie

The King of Staten Island – 25 juni

Een film van regisseur Judd Apatow over liefde, verlies en humor op Staten Island. Scott (Pete Davidson) komt maar niet vooruit met z’n leven sinds zijn vader overleed toen hij zeven jaar oud was. Nu is hij halverwege de twintig, heeft hij nog weinig bereikt en lijkt zijn droom om een tattoo artiest te worden te hoog gegrepen. Als zijn ambitieuze jongere zusje (Maude Apatow) naar de universiteit gaat en zijn moeder (Marisa Tomei), een relatie krijgt met een luidruchtige brandweerman genaamd Ray (Bill Burr), wordt Scott gedwongen zijn verdriet onder ogen te zien en stappen te zetten om echt te gaan leven. Meer informatie

Extra

Los van titels die net in release waren voor de sluiting in maart, brengt Pathé ook flink wat titels terug naar de bioscoop in juni, waaronder:

De bioscopen zijn weer open Pathé gaat per maandag 1 juni weer geleidelijk open voor haar publiek volgens het nieuwe protocol, waarin duidelijke richtlijnen staan hoe bezoekers en medewerkers 1,5 meter afstand kunnen houden. Ook worden er diverse hygiënemaatregelen genomen. Van 1 juni tot 1 juli geldt er een maximum capaciteit van 30 bezoekers per zaal en kunnen zij alleen vooraf online tickets kopen

Bron© Pathé / Gusto Entertainment