Home Nieuws Film nieuws Onze Straat II: 7 oktober van start met Little Amsterdam

Onze Straat II: 7 oktober van start met Little Amsterdam

© Millstreet Films

In een straat waar elke bewoner een hekel heeft aan toeristen, verhuurt de eenzame Lenie stiekem een kamertje aan buitenlandse gasten. Totdat het noodlot toeslaat en Lenie’s geheim dreigt uit te komen.

LITTLE AMSTERDAM van regisseur Jörgen Scholtens is de eerste aflevering van Onze Straat II. Anneke Blok speelt de hoofdrol als Lenie en het scenario is geschreven door Pepijn van Weeren en Jörgen Scholtens. De aflevering is geproduceerd door Millstreet Film.

Onze Straat II bestaat uit zes afleveringen van 45 minuten, ieder gerealiseerd door een veelbelovend team van regisseurs, scenaristen en producenten. De verhalen staan op zichzelf maar hebben twee dingen gemeen: ze starten allemaal in dezelfde straat en in elke film speelt dezelfde koerier een rol. Onze Straat II is vanaf donderdag 7 oktober wekelijks te zien om 22.25 uur op NPO 3. Op 26 september gaan de titels in première op het Nederlands Film Festival.

© Millstreet Films

Over LITTLE AMSTERDAM
In de absurde tragikomedie LITTLE AMSTERDAM gaat Lenie (Anneke Blok) haar eenzaamheid te lijf door het oude kamertje van haar reeds vertrokken zoon te verhuren aan toeristen. Hoewel ze geniet van het gezelschap van haar jonge gasten, moet dit allemaal stiekem omdat de buurtbewoners (o.a. Kees Hulst, Beppie Melissen en Frank Lammers) toeristen hekelen. Sinds hun ingeslapen stadje door marketingmannetjes is omgedoopt tot Little Amsterdam, sterft het er van de rolkoffers. De buitenlandse gasten zijn allerminst welkom en iedereen die hier anders over denkt, wordt verstoten door de buurt. Lenie moet uiterst voorzichtig zijn en ze verplicht al haar gasten ongezien het huis via de brandtrap te betreden. Niemand heeft weet van Lenie’s stiekeme verhuur, totdat een Ierse toerist met veel kabaal van haar brandtrap valt.

Regisseur Jörgen Scholtens over LITTLE AMSTERDAM: “Little Amsterdam speelt tegen de achtergrond van een middelgrote stad, geteisterd door het massatoerisme. Het is een tragikomedie die absurdistisch en komisch is, maar nooit de menselijkheid – en dus de tragiek – van de karakters uit het oog verliest. De arena van het massatoerisme vind ik interessant, omdat het een probleem is waar geen eenduidige oplossing voor is. En waar problemen zijn, komen emoties los. Voor een filmmaker is dat een goudmijn aan inspiratie.”

© Millstreet Films

14 oktober – LOIS LANE | Regie & Scenario: Ashgan El-Hamus
21 oktober – HET MEISJE DAT VERVLOEKT WAS | Regie & Scenario: Zara Dwinger
28 oktober – OTHALA | Regie & scenario: Yim Brakel
4 november – SAVE IT | Regie & scenario: Amira Duynhouwer
11 november – HEARTBEATS | Regie & Scenario: Vincent Tilanus

Onze Straat is hét talentontwikkelingstraject voor fictieregisseurs en scenaristen. De serie is de opvolger van de Centraal en One Night Stand-films en is een initiatief van NTR, BNNVARA en VPRO, NPO-fonds, Nederlands Filmfonds en CoBO.

Deze editie van Onze Straat is de afsluiting van het gezamenlijke talententraject van de omroepen

Vorig artikelPolitie onderschept heethoofd aan tramhalte
Volgend artikel[video] Zoektocht naar nieuw K3-lid start vrijdag 24 september op SBS6
Ik ben de eigenaar van Planetzone