Home Nieuws Film nieuws Noordelijk Film Festival kondigt slotfilm en start kaartverkoop aan

Noordelijk Film Festival kondigt slotfilm en start kaartverkoop aan

Film: Spencer © Noordelijk Film Festival

De slotfilm voor het Noordelijk Film Festival is bekend: Spencer, de nieuwste film van veelbekroond regisseur Pablo Larráin (No, Ema, Jackie). Een prachtige afsluiting van het festival dat van woensdag 10 tot en met zondag 14 november eindelijk weer te beleven is, na annulering in 2020. Deze keer met een hybride editie. Naast fysieke ontmoetingen en films op het grote doek, is een selectie films ook online te zien tijdens de festivaldagen. De kaartverkoop voor het Noordelijk Film Festival gaat op woensdag 3 november om 12:00 uur van start. De kaartverkoop is twee dagen uitgesteld, in afwachting van eventuele aanscherpingen van de coronamaatregelen die op de persconferentie van 2 november worden aangekondigd. 

Spencer
Topactrice Kristen Stewart kruipt op legendarische wijze in de huid van prinses Diana in deze nieuwe film van regisseur Pablo Larráin. Het huwelijk van Prinses Diana en Prins Charles is in Spencer al lang bekoeld. Ondanks geruchten over affaires en een echtscheiding gaan de kerstfestiviteiten gewoon door op het landgoed van de koningin in Sandringham. Diana kent het spel, maar ze besluit dat haar liefdeloze huwelijk met prins Charles niet werkt en moet afwijken van het pad dat voor haar is uitgestippeld als toekomstige koningin. De film wordt op zondagavond 14 november om 19:45 uur vertoond in de Grote zaal van Stadsschouwburg De Harmonie. Voorafgaand aan de film wordt de publiekswinnaar van het festival bekend gemaakt en het festival officieel afgesloten.

De film die op woensdagavond 10 november om 20:00 uur het Noordelijk Film Festival opent, werd al eerder aangekondigd. Dit betreft de Nederlandse première van Silence of The Tides, een intens cinematografisch portret van regisseur Pieter-Rim de Kroon, waarin de continue ‘ademhaling’ van het Waddengebied centraal staat. Tussen de openings- en slotfilm hebben bezoekers de keuze uit ongeveer 110 lange en korte speelfilms en documentaires die gepresenteerd worden binnen de programmaonderdelen Noordse Focus, Noorderkroon, Ecocinema, Junior en Specials. Dat laatste programma bestaat ook uit andere bijzondere activiteiten, zoals een filmquiz, installatie, live muziek en meer. Een mooi overzicht is te vinden op de website van het festival.

Different but familiar
Veel van het programma en festival is vertrouwd, maar vanwege corona zijn er ook zaken nét even anders dan anders. Wat voor vaste bezoekers vertrouwd zal voelen, is de gemoedelijke sfeer van het festival, waarin film, avontuur en ontmoeting centraal staan en waar ze zich vijf dagen lang in kunnen onderdompelen. Kloppend festivalhart vormen De Harmonie en Slieker Film, daarnaast vindt het festival dit jaar voor het eerst ook plaats in Pathé Leeuwarden, in De Lawei in Drachten (vrijdag en zaterdag) en De Koornbeurs in Franeker (zaterdag). Nieuw zijn ook het EcoCinema programma en de expliciete voornemens tot een duurzamer festival. Dit laatste is dan ook één van de redenen dat er geen programmaboekje wordt gedrukt. Ook het online platform, waarop een deel van de films via streaming on-demand te zien zal zijn, is een aanvulling op het festival. Het complete programma staat op

Noordelijkfilmfestival.nl

Bron en foto © Noordelijk Film Festival

Vorig artikel[Review] Marvel’s Guardians of the Galaxy
Volgend artikelWereldkampioen Portugal in november tegenstander van Oranje Futsal
Ik ben de eigenaar van Planetzone