Home Nieuws Film nieuws Nederlandse bioscoophit ‘Bon Bini Holland 2’ in première op Film1

Nederlandse bioscoophit ‘Bon Bini Holland 2’ in première op Film1

Na het grote succes van de Nederlandse komedie Bon Bin Holland, kon een vervolg niet uitblijven. Op zaterdag 3 juli om 20.30 uur gaat Bon Bini Holland 2, met wederom meerdere glansrollen van comedian Jandino Asporaat, in première op Film1. Jandino speelt maar liefst zes karakters, waaronder Robertico, Judeska, Radjesh, Sydney, Gerrie en een nieuw typetje: de Turkse kleermaker Ahmet. Daarnaast maken de ook FC Kip-acteurs Phi Nguyen (Ping Ping), Sergio IJssel (Noltie) en Alpha Oumar Barry (Kofi) weer hun opwachting. Bon Bini Holland 2 heeft het succes van het eerste deel voorbij gestreefd. De film trok ruim 600.000 bioscoopbezoekers en werd bekroond met een Gouden Film en Platina Film. De regie is in handen van Jon Karthaus en Maarten Swart is verantwoordelijk voor de productie.

Het verhaal
Net als Robertico (Jandino Asporaat) zijn vriendin Noëlla (Liliana de Vries) op Curaçao ten huwelijk wil vragen, besluit zij een “time-out” in te lassen. Robertico is vastberaden om haar terug te winnen en vliegt haar achterna terug naar Nederland. Bij aankomst blijkt er concurrentie op de loer te liggen: de aantrekkelijke ideale schoonzoon Christiaan. Robertico besluit zijn oude FC Kip-vrienden om hulp te vragen. Samen met Sydney, Rajesh, Gerrie en tante Judeska zet Robertico alles op alles om Noella’s hart weer te veroveren om zo alsnog een ring om haar vinger te kunnen schuiven. Maar hoe laat je zien dat je het beste huwelijksmateriaal bent, als alles wat je aanraakt verandert in een fiasco?

Over Jandino
Asporaat is geboren in Willemstad en begin jaren negentig vestigt het gezin zich in Rotterdam. Hij richt zich op stand-up comedy en maakt in 2006 zijn eerste cabaretprogramma ‘Antiliaanse Pot’. In 2011 krijgt hij zijn eigen tv-programma ‘De Dino Show’. Daarnaast was hij te zien als presentator bij ‘Dance Dance Dance’. In 2015 toert hij door het hele land met zijn theatervoorstelling ‘Hoe Dan Ook’ en in 2020 maakt hij een theatercomeback met ‘Opgefokt!’. Met ‘Bon Bini Holland’ maakt de komiek de overstap van televisie naar het witte doek. De opnames van het derde deel, die vorige zomer zouden plaatsvinden, zijn uitgesteld vanwege de coronacrisis. In plaats daarvan draaide Asporaat een andere film ‘Bon Bini: Judeska In Da House’ waarin hij maar één typetje vertolkt. In deze film die momenteel in de bioscopen draait moet Judeska gedwongen in een coronalockdown op een landgoed.

Zaterdag 3 juli om 20.30 uur

Bron © Film1 foto © WW Entertainment

Vorig artikelMaurice Steijn per direct opgestapt bij NAC Breda
Volgend artikel[Video] A’DAM Toren opent achtbaan dwars door centrum Amsterdam