Home Nieuws Film nieuws Nederlands Film Festival zet de nieuwe maker centraal op vernieuwde NFF Talentdag...

Nederlands Film Festival zet de nieuwe maker centraal op vernieuwde NFF Talentdag 2022

© momenttom.com

Op maandag 26 september organiseert het Nederlands Film Festival (NFF) met diverse partners uit de audiovisuele sector, de vernieuwde NFF Talentdag. Voor het eerst wordt de Stadsschouwburg Utrecht getransformeerd tot het NFF Talentplein waar talentontwikkelinginstellingen, netwerkorganisaties en fondsen alle vragen van beginnende makers beantwoorden. De dag wordt afgesloten met de uitreiking van de Talent Awards en een netwerkborrel.

De nieuwe invulling van de NFF Talentdag is het antwoord op het groeiende aanbod van talentontwikkelingstrajecten in de sector en de wens om nieuw talent te ontdekken. De laagdrempelige ontmoeting van makers met de av-sector is voor het NFF uitgangspunt voor de vernieuwde Talentdag. Door beginnende makers een overzicht en contacten te bieden in de Nederlandse av-sector kunnen zij een volgende stap zetten in het werkveld.

Sterre de Jong (Hoofd NFF Professionals & Talent) ziet veel kansen in de vernieuwde opzet voor de NFF Talentdag; “In mijn tijd als filmstudent aan de HKU was er vaak nog een groot gat tussen de opleiding en de branche, het kwam veel op eigen initiatief en onderzoek aan. De afgelopen jaren zien we echter dat de sector grootschalig heeft geïnvesteerd in nieuw talent met daarbij ook meer kansen voor autodidacten. Het Nederlands Film Festival is daarin de uitgelezen plek om ons als gemeenschap samen in te zetten voor deze aanstormende professionals, en hen voorop te stellen. We zijn blij dat alle partners zo enthousiast deze missie met ons delen, om zo samen het ultieme sectormoment te creëren.”NFF brengt diverse instellingen bij elkaar om av-talent te ontmoeten, informeren en inspireren. Deelnemende partners zijn onder andere het Nederlands Filmfonds, FilmForward, Screen Talent NL, CoBO, Documentaire Kickstarter, VERS, Scriptbank, Scenariovakschool, de Klik, de Ontmoeting, Voordekunst, 3Lab en vele andere instellingen.


Algemeen Directeur Bestuurder Silvia van der Heiden:

“We laten tijdens het NFF alle fasen zien die een maker in zijn carrière kan doorlopen: van een filmervaring in de klas, de eerste stappen in de sector, een internationale coproductie, tot een felbegeerd Gouden Kalf. We stellen de maker daarbij altijd centraal. Met het nieuwe Talentplein maken we de eerste stappen naar het professionele veld nog gemakkelijker, door beginnende professionals en organisaties die van belang zijn voor de carrière van filmmakers samen te brengen. De betrokkenheid van de organisaties uit de sector bij dit initiatief is hartverwarmend.”Gedurende de dag zijn er in aanvulling op het Talentplein twee compleet nieuwe programma’s voor nieuwe makers: één over pitchen (in samenwerking met de NAPA en VERS) en een ander over het maakproces van een nieuwe maker (in samenwerking met CoBO en Movies that Matter Film Festival). Daarnaast vinden in de ochtend de jaarlijkse Talent Speeddates en Feedback Sessies plaats. De dag wordt afgesloten met de Talent Award Ceremonie waar de winnaars van de NFF Studentencompetitie, de NFF Debuutcompetitie en de Filmfonds Wildcards worden bekendgemaakt. Eerder dit jaar mocht NFF de nieuwe EY Talent Award toevoegen als prijs voor de Talent Award Ceremonie 2022.

Bekendmaking Selectie NFF Studentencompetitie 2022
Dit jaar zijn er 31 producties van recent afgestudeerden aan Nederlandse film- en kunstacademies geselecteerd voor de NFF Studentencompetitie. Bekijk het overzicht van de geselecteerde regisseurs, scenaristen en producenten hier

Bron: Nederlands Film Festival Foto © Momenttom.com

Vorig artikelSander Hoogendoorn en Frank van der Lende naar Radio Veronica
Volgend artikelSMS-actie van ‘Vive le Vélo’ brengt recordopbrengst van 249.373 euro op voor ‘Kom op tegen Kanker’