Home Nieuws Film nieuws Mees Kees in de Wolken bekroond met Gouden Film

Mees Kees in de Wolken bekroond met Gouden Film

Meer dan 100.000 bezoekers hebben Mees Kees in de Wolken, de vijfde film uit de populaire reeks, in de bioscoop gezien. De film heeft daarmee de Gouden Film-status behaald. De Mees Kees-films zijn gebaseerd op de gelijknamige boekenreeks van Mirjam Oldenhave. Hoofdrolspelers Leendert de Ridder en Sanne Wallis de Vries verrasten regisseur Martijn Smits met de Gouden Film Award, een initiatief van het Nederlands Film Festival en het Nederlands Filmfonds. Mees Kees in de Wolken is de dertiende film die in 2019 de Gouden Film Award ontvangt.

Als een groot schoolfeest nadert is Tobias  te verlegen om Hasna mee te vragen. Mees Kees (Leendert de Ridder) heeft geen tijd om hem te helpen, want die probeert angstvallig Marie Louise te ontlopen die hem een ballonvaart cadeau heeft gedaan! Terwijl mevrouw Dreus (Sanne Wallis de Vries) klas 6B de wals leert dansen voor op het feest, lijkt voor Tobias alles mis te gaan. Kan Mees Kees op tijd zijn hoogtevrees overwinnen en Tobias redden zodat het feest door kan gaan?

Martijn Smits (Superjuffie!, Popoz) is verantwoordelijk voor de regie van Mees Kees in de Wolken naar een scenario van Tijs van Marle (Dummie de Mummie, Superjuffie!). Paul Voorthuysen is producent van de film. De film kwam tot stand met steun van AVROTROS, ZDF, ZDFE en het Abraham Tuschinski Fonds. Mees Kees wordt gespeeld door Leendert de Ridder. Verdere hoofdrollen en bijrollen zijn voor Sanne Wallis de Vries, Raymonde de Kuyper, Jochen Otten, Ellie de Lange, Imme Gerritsen, Tijn Hoetmer, Abel Nienhuis, Elisa Beuger, Badr Boubric, Tygo Desmet, Sam Ghilane, Devyne Hoffstaetter, Mauro Semprevivo en Kiara Usman. De Mees Kees-films zijn gebaseerd op de boekenreeks, die wordt uitgegeven door Ploegsma Kinder- & Jeugdboeken. De distributie van de film ligt in handen van WW Entertainment. Mees Kees in de Wolken draait momenteel in 137 bioscopen.

De Gouden Film, Platina Film en Diamanten Film worden door het Nederlands Film Festival en het Nederlands Filmfonds toegekend wanneer er voor een Nederlandse film tijdens de roulatie respectievelijk 100.000, 400.000 en 1.000.000 bioscoopkaartjes zijn verkocht. De Kristallen Film wordt uitgereikt aan Nederlandse documentaires die 10.000 bioscoopbezoekers hebben getrokken