Home Nieuws Film nieuws Kinepolis Group start in diverse landen bioscopen terug op

Kinepolis Group start in diverse landen bioscopen terug op

Sinds midden maart heeft Kinepolis, op advies van de lokale overheden, haar bioscopen gesloten in alle landen waar de Groep actief is. De gezondheid van onze filmliefhebbers en medewerkers is onze absolute prioriteit en wij vertrouwen op het deskundig advies van de bevoegde autoriteiten in elk land voor wat betreft de duur van de sluiting, alsook de modaliteiten van een heropening. In diverse Europese landen waar Kinepolis actief is, werd inmiddels groen licht gegeven voor een heropstart van de bioscopen in juni.

Kinepolis opende afgelopen maandag, 1 juni, haar 18 Nederlandse bioscopen voor het publiek. In juni blijft de bezetting beperkt tot 30 personen per zaal, in lijn met de richtlijnen opgelegd door de Nederlandse overheid. De overheid heeft daarbij aangegeven vanaf 1 juli dit aantal te herzien.

In Spanje zullen bioscopen in de verschillende regio’s gradueel opstarten, te beginnen met Valencia op 5 juni. In Zwitserland, Luxemburg en Frankrijk zal Kinepolis haar bioscopen terug openen vanaf respectievelijk 6, 17 en 22 juni. Hierbij geldt telkens het basisprincipe van het hanteren van een gepaste afstand in de bioscoop en de zalen, waarbij in een aantal landen een maximumbezetting van 50% zal worden gehanteerd.

De Groep verwacht eerstdaags een beslissing van de Belgische Nationale Veiligheidsraad voor wat betreft de heropening van de Belgische bioscoopcomplexen.

In Canada en de Verenigde Staten worden de modaliteiten voor een heropstart per provincie aangekondigd, waarbij reeds een aantal streefdata gelegen rond medio juni werden meegedeeld. Kinepolis verwacht ook haar Noord-Amerikaanse bioscopen in de loop van de maand juni opnieuw te kunnen openen.

Gezien de geleidelijke heropstart per regio en de beperkte bezetting in een eerste fase, zal Kinepolis haar kostenstructuur optimaal blijven managen en zowel in bioscopen als in de Cinema Support Centers de personeelsbezetting geleidelijk aan opschalen.

Eddy Duquenne, CEO Kinepolis Group: “Wij hebben ons goed voorbereid op een heropening van onze bioscopen, om onze klanten opnieuw de filmervaring te bieden die ze van ons gewoon zijn, met het grootste respect voor de veiligheid van alle betrokkenen. Na elf weken sluiting is het een bijzonder moment voor onze teams om terug klanten te mogen ontvangen. Veel filmliefhebbers kijken ernaar uit terug een film op groot scherm te zien en even te ontsnappen aan de realiteit. Bovendien biedt bioscoop een ideale ontspanning dichtbij huis, voor iedereen die deze zomer thuis van vakantie zal genieten. Wij kijken uit naar een atypische maar mooie filmzomer.”

Bron © Kinepolis