Home Nieuws Film nieuws Kinepolis en CJ 4DPLEX breiden samenwerking uit met 21 nieuwe ScreenX-zalen

Kinepolis en CJ 4DPLEX breiden samenwerking uit met 21 nieuwe ScreenX-zalen

© Kinepolis

Kinepolis Group en CJ 4DPLEX, ’s werelds toonaangevende producent van premium filmformaten en bioscooptechnologieën, kondigden vandaag aan dat ze hun langdurige samenwerking hebben uitgebreid met nog eens 21 ScreenX-zalen in Europa en Noord-Amerika. De openingen, voorzien in 2024 en 2025, brengen het totaal aantal ScreenX-zalen van de bioscoopketen op 26, daar Kinepolis al vijf dergelijke schermen heeft in Europa. Met deze uitbreiding krijgt Kinepolis de grootste ScreenX-voetafdruk op het Europese vasteland.

Naast de Europese footprint brengt de nieuwe overeenkomst ook vier ScreenX-locaties naar Kinepolis’ Canadese bioscopen (Landmark Cinemas) en drie ScreenX-locaties naar haar bioscoopcircuit in Michigan (MJR Theatres). De ScreenX-zalen in Michigan zullen de eerste zijn die in de staat worden geopend.

ScreenX is ’s werelds eerste multi-projectie bioscooptechnologie die de traditionele bioscoopervaring naar een hoger niveau tilt door de schermen naadloos uit te breiden naar de omringende muren van de zaal. Deze revolutionaire aanpak biedt kijkers een fascinerende panoramische kijkervaring van 270 graden. Door de unieke weergave van sleutelscènes in de film en exclusieve panoramabeelden dompelt ScreenX het publiek onder in een ongeëvenaarde visuele omgeving, waardoor de manier waarop films worden beleefd wordt heruitgevonden.

Kinepolis heeft momenteel ook 11 4DX-zalen, CJ 4DPLEX’s multi-zintuiglijke premium filmervaring, in vier markten, meer bepaald in België, Frankrijk, Luxemburg en Spanje.

“We zijn verheugd om onze samenwerking met Kinepolis Group uit te breiden door nog meer ScreenX-zalen naar het Europese en Noord-Amerikaanse publiek te brengen”, zegt Jongryul Kim, CEO van CJ 4DPLEX. “Deze samenwerking en de recente opening van ons regionaal kantoor in Londen onderstrepen onze toewijding om de bioscoopervaring heruit te vinden en onze aanwezigheid in belangrijke markten in Europa uit te breiden.”

Eddy Duquenne, CEO van Kinepolis Group, voegt hieraan toe: “We zijn verheugd om onze samenwerking met CJ 4DPLEX voort te zetten en 21 nieuwe ScreenX-zalen aan ons portfolio toe te voegen. Deze uitbreiding illustreert onze voortdurende toewijding om onze bezoekers innovatieve en meeslepende bioscoopervaringen te bieden, zodat ze het maximale kunnen halen uit het beleven van film op het grote scherm.”

“Kinepolis begrijpt dat immersieve bioscoopervaringen cruciaal zijn in de verdere ontwikkeling van de bioscoopindustrie”, zegt Don Savant, Chief Business Officer van CJ 4DPLEX. “We zijn heel blij om onze samenwerking met Kinepolis te intensifiëren met de toevoeging van 21 ScreenX-zalen. Met de steun van Kinepolis blijven we de toekomst van de bioscoop vormgeven en bieden we bioscoopbezoekers een ongeëvenaarde premium bioscoopervaring.”

Bron en foto © Kinepolis