Home Nieuws Film nieuws Jeugdserie Rudy’s Grote Kerstshow gaat naar Frankrijk en Franstalig Afrika

Jeugdserie Rudy’s Grote Kerstshow gaat naar Frankrijk en Franstalig Afrika

© Vpro

Sales agent Dutch Features heeft een exclusief contract getekend met de Canal+ Group in Parijs voor de acquisitie van de Nederlandse VPRO-serie Rudy’s Grote Kerstshow, met o.a. Ruben van der Meer, Jasmine Sendar en Nadja Hüpscher. Nooit eerder werd een Nederlandse jeugdserie tijdens de feestdagen op de zender vertoond. Rudy’s Grote Kerstshow wordt in het Frans nagesynchroniseerd en rond de feestdagen 2021 exclusief beschikbaar gemaakt voor alle Canal Plus-abonnees in Frankrijk en Franstalig Afrika.

De spannende en komische serie Rudy’s Grote Kerstshow gaat over het populaire kindsterretje Rudy (Kylian de Pagter). Aan de vooravond van zijn grote kerstshow wordt hij per ongeluk ontvoerd door de ouders van de ernstig zieke Sara (Noëlle Simson), in de hoop met het losgeld haar behandeling te betalen. Terwijl het hele land volledig in paniek is, geniet Rudy van de rust buiten de spotlights en helpt hij Sara om haar ziekte te vergeten.  

Rudy’s Grote Kerstshow is geregisseerd door Anna van der Heide (Brammetje Baas, Vrolijke Kerst) en Nicole van Kilsdonk (Patatje Oorlog, Hoe overleef ik…) en geschreven door Luuk van Bemmelen en Martijn Hillenius. De 20 afleveringen van 10 minuten werden in december 2020 uitgezonden door de VPRO op NPO Zapp. De serie is geproduceerd door Iris Otten, Sander van Meurs en Pieter Kuipers voor Pupkin Film in coproductie met de VPRO.

Dutch Features is onder andere de sales agent voor de Nederlandse series De regels van Floor, Freek in het wild, Mocro Maffia en Smeris en films zoals Sia, de rebelse bosfee en Verliefd op Cuba.

Bron © Herrie