Home Nieuws Film nieuws Jandino Asporaat viert Kerst met Gouden Film voor Bon Bini: Bangkok Nights

Jandino Asporaat viert Kerst met Gouden Film voor Bon Bini: Bangkok Nights

Op de foto: Jandino Asporaat en zijn oudste twee kinderen, die ook in de film meespelen, met de Gouden Film Award. © eigen foto

De actiekomedie Bon Bini: Bangkok Nights heeft op eerste kerstdag de Gouden Film behaald. De film van regisseur Pieter van Rijn heeft 100.000 bioscoopbezoekers getrokken. Op Curaçao viert Jandino Asporaat, die vijf personages speelt, de Gouden Film voor Bon Bini: Bangkok Nights samen met zijn kinderen. Zij spelen ook rolletje in de film. Het is de zeventiende keer dat de Gouden Film is uitgereikt in 2023. De Gouden Film Award is een initiatief van het Nederlands Film Festival met ondersteuning van het Nederlands Filmfonds en het Abraham Tuschinski Fonds.   
 
Over de film 
Wanneer Judeska en Ping Ping een lening afsluiten bij de malafide Aziatische zakenmagnaat Lo Pei Chan om hun fastfoodketen F.C. Kip uit te breiden – en ze de kleine lettertjes niet lezen – raken ze alles kwijt waar ze zo hard voor hebben gewerkt. Ze traceren Lo Pei in het exotische Bangkok waar hij een zwaarbewaakte villa bezit. Daar beramen ze met het hele team van F.C. Kip een gewaagd en levensgevaarlijk plan om terug te stelen wat hen is afgepakt. De heist loopt natuurlijk heel anders dan gepland, wat hachelijke maar ook zeer komische avonturen oplevert. Racende tuktuks op het Thaise platteland, adembenemende martial-arts op de Chatuchak markt en wilde vuurgevechten op Khao San Road. Slapen doe je maar overdag, want dit is Bon Bini: Bangkok Nights… Over de productie 
Pieter van Rijn (Bon Bini Holland 3, MeesterSpion) regisseerde de komedie naar het scenario van Michel Bonset, Jandino Asporaat en Maarten Swart. In Bon Bini: Bangkok Nights bestaat de vaste cast uit Jandino Asporaat, Alpha Oumar Barry, Phi Nguyen en Sergio Romero IJssel. Daarnaast zijn ook ook acteurs Albert Jan Rees, Kwok Wan, Ankie Beilke, Vincent Croiset, Liza Sips en Lovella Telesford in de film te zien. Kaap Holland Film heeft in nauwe samenwerking met Het Huis van Asporaat en Huntu Productions de actiekomedie geproduceerd. Bon Bini: Bangkok Nights is met steun van het Nederlands Filmfonds, Netherlands Film Production Incentive en Abraham Tuschinski Fonds tot stand gekomen. Distributeur WW Entertainment brengt Bon Bini: Bangkok Nights uit 110 bioscopen.

De Gouden Film, Platina Film en Diamanten Film worden door het Nederlands Film Festival, het Nederlands Filmfonds en het Abraham Tuschinski Fonds toegekend wanneer er voor een Nederlandse film tijdens de roulatie respectievelijk 100.000, 400.000 en 1.000.000 bioscoopkaartjes zijn verkocht. De Kristallen Film wordt uitgereikt aan Nederlandse documentaires en korte films die 10.000 bioscoopbezoekers hebben getrokken.

Bron: Nederlands Film Festival

Vorig artikelSplendid Film lanceert trailer van de allereerste  Nederlandse gamefilm 
Volgend artikelQmusic komt met extra dag Foute Party ook snollebollekes van de partij!
Ik ben de eigenaar van Planetzone