Home Nieuws Film nieuws Imagine Film Festival 2021 van 7 tot en met 17 april

Imagine Film Festival 2021 van 7 tot en met 17 april

Het Imagine Film Festival 2021 vindt plaats van 7 tot en met 17 april 2021. Het festival breidt uit naar meerdere locaties en biedt daarnaast weer een online programma aan. Naast het Eye Filmmuseum zijn er deze editie drie nieuwe festivallocaties: de Filmhallen, Pathé Arena en een aantal vestigingen van de Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA). Het publieksprogramma wordt uitgebreid met een omvangrijk programma voor professionals.

Thematische programma’s
Imagine presenteert dit jaar meerdere thematische programma’s:

  • In Geesten en Demonen in de Indonesische genrefilm richt Imagine de schijnwerper op de manier waarop lokale mythen en folklore een rol spelen in de Indonesische fantastische cinema.
  • Het jaarlijkse wetenschapsprogramma Things to Come richt zich dit jaar op kunstmatige intelligentie vanuit een diep menselijk perspectief.
  • Imagine Expanded, het digitale onderdeel van het festival, heeft twee onderdelen in focus: The Body over representatie en lichamelijkheid in de virtuele ruimte, en aandacht voor game developers uit niet-westerse landen.

Over alle themaprogramma’s volgt meer informatie in de komende persberichten.

Naast deze themaprogramma’s biedt Imagine dit jaar ook een sterk uitgebreid programma voor professionals. Onder de noemer Imagine Industry zijn er op maat gemaakte programma’s voor zowel opkomend talent als gevestigde makers.

Bron © Imagine Film Festival

Vorig artikelNieuw RTL 5-misdaadprogramma ‘Crime Desk’ van start
Volgend artikelMaak kennis met de nieuwe Xbox wireless controller – Pulse Red