Home Nieuws Film nieuws IFFR daagt Rotterdams talent uit met RTM Pitch

IFFR daagt Rotterdams talent uit met RTM Pitch

© IFFR

International Film Festival Rotterdam (IFFR) lanceert RTM Pitch, een stimulans voor Rotterdams filmtalent. Vanaf 24 januari, op IFFR’s RTM-dag, worden talentvolle Rotterdamse filmmakers opgeroepen om hun plan in te dienen voor een korte film. De winnende maker ontvangt een realiseringsbijdrage van €20.000 en professionele coaching om de film in 2020 te produceren. De film krijgt een feestelijke première tijdens de jubileumeditie van IFFR 2021, op de RTM stage van Ahoy.

RTM Pitch is een samenwerking met de Gemeente Rotterdam, ontstaan in het kader van het nieuwe film- en mediabeleid van de gemeente. De gemeente stelt de realiseringsbijdrage van €20.000 beschikbaar voor de winnaar van RTM Pitch. 

Marjan van der Haar, zakelijk directeur IFFR: “Sinds jaar en dag steunt IFFR vernieuwende jonge makers, of zij nu uit verre werelddelen komt of uit onze eigen stad. We slaan daarbij graag de handen ineen met de Gemeente Rotterdam en Ahoy. Met deze samenwerking bieden we jonge Rotterdamse makers de kans hun talenten te ontplooien en geven we samen de Rotterdamse filmscene een impuls.”

RTM Pitch is een open call voor talentvolle Rotterdamse filmmakers. De ingestuurde pitches zijn voor korte films van 5 tot 20 minuten die zich afspelen tegen een Rotterdamse achtergrond. De film is uitdagend, vernieuwend en bevat IFFR-dna als het gaat om kunst, vrijheid, relevantie en betrokkenheid. Inzenden kan tussen 24 januari en 5 april 2020 via IFFR.com/RTMpitch

De jury, bestaande uit twee Rotterdamse filmexperts en een IFFR-programmeur, maakt op 1 juni 2020 de winnende pitch bekend. Deze film beleeft een feestelijke première tijdens de 50ste editie van IFFR.