Home Nieuws Film nieuws hitserie KLEM naar het witte doek

hitserie KLEM naar het witte doek

©BNNVARA

Na drie succesvolle seizoenen van de hitserie KLEM krijgt het verhaal een vervolg op het witte doek. KLEM de film gaat verder waar het laatste seizoen geëindigd is, waarbij het leven van belastingambtenaar Hugo Warmond opnieuw gevaarlijk verstrengeld raakt met dat van de beruchte crimineel Marius en diens vrouw Kitty. De hoofdrollen worden wederom gespeeld door Barry Atsma, Jacob Derwig, Georgina Verbaan en Ellen Parren. De Italiaanse hoofdrol wordt vertolkt door Claudia Vismara (ROCCO SCHIAVONE). De filmopnames vinden dit voorjaar plaats in Toscane. KLEM de film verschijnt eind 2022 in de bioscoop.

Synopsis KLEM de film:
Marius en Kitty wonen alweer enige tijd in Italië, waar ze de hand hebben weten te leggen op een wijngaard in Toscane. Marius heeft zijn leven gebeterd, dus vertrekt Hugo vol goede moed om samen met Sophie zijn dochter Suus voor een langverwachte reünie bij hartsvriendin Chrissie af te zetten. Maar er blijkt een luchtje te kleven aan de aankoop van de wijngaard. Hugo is nog niet aangekomen of alles escaleert; voor hij het weet vliegt zijn auto in brand en begint er een strijd op leven en dood. Opnieuw wordt Hugo door Kitty en Marius meegesleurd in een criminele draaikolk, maar ditmaal in een land waar de georganiseerde misdaad geen Nederlandse indringers wenst en niet terugschrikt voor moord en ontvoering.

Drijvende krachten achter de film zijn, net als bij de serie, Frank Ketelaar en Robert Kievit. Eerder waren zij ook verantwoordelijk voor onder andere de televisieseries BuZa en Overspel. Het eerste seizoen van KLEM verscheen in 2017 op televisie en het derde en laatste seizoen was in het najaar van 2020 te zien. De serie was met gemiddeld anderhalf miljoen kijkers per aflevering een kijkcijferhit. Frank Ketelaar zal de film regisseren en tevens het scenario schrijven.

Frank Ketelaar: “Na mijn plechtige belofte dat de derde serie echt de laatste was ben ik toch gezwicht voor de verleiding om nog een toetje te serveren in de vorm van een film. Niet in de laatste plaats omdat ik benieuwd was hoe Marius en Kitty zich in Italië zouden redden. Wordt het Ik Vertrek of meer Gomorra met een oranje tintje? Hugo Warmond gaat erachter komen in KLEM de film.”

Zowel Barry Atsma als Jacob Derwig werden genomineerd voor een Gouden Kalf voor hun rol in KLEM. Jacob Derwig won de prijs in 2016. Georgina Verbaan won in 2017 een Gouden Notekraker voor haar rol als Kitty. Frank Ketelaar werd tweemaal genomineerd voor een Zilveren Krulstaart. De serie kreeg in Duitsland een remake onder de naam GEFÄHRLICHE NÄHE.

KLEM is een productie van BNNVARA. September Film brengt de film uit in de Nederlandse bioscopen. BNNVARA zal de film en de hieraan verwante driedelige televisieserie te zijner tijd uitzenden op NPO 1.

Bron: ©September Film, foto: ©BNNVARA