Home Nieuws Film nieuws Heropening Pathé bioscopen zonder testen

Heropening Pathé bioscopen zonder testen

Vanaf 5 juni draait een divers filmprogramma met o.a. De Slag om de Schelde, Blackbird en The Misfits.

De 30 Pathé bioscopen gaan na een sluiting van bijna zes maanden vanaf zaterdag 5 juni weer open. De bioscopen zullen dezelfde maatregelen hanteren als vorig jaar, die al bewezen volkomen veilig te zijn: een maximum capaciteit van 50 bezoekers per zaal en alleen online ticketverkoop vooraf. Testen voor toegang is niet nodig. Er staat een enorm volle en diverse filmprogrammering klaar met films die net voor sluiting in release waren of zouden gaan zoals Bon Bini: Judeska in da House en De Slag om de Schelde, en gloednieuwe films zoals The Misfits, Blackbird, Demon Slayer: Mugen Train en K3: Dans van de Farao. De bioscopen zijn op de eerste dag exclusief open voor haar Unlimited abonnees. Vanaf zondag 6 juni is Pathé geopend voor al haar bezoekers. De ticketverkoop start op maandag 31 mei.

Veilig bioscoopbezoek

De bioscopen zullen open gaan aan de hand van hetzelfde 1,5 meter protocol dat vorig jaar al bewees volkomen veilig te zijn. Er geldt een maximum capaciteit van 50 bezoekers per zaal en bezoekers krijgen vaste plaatsen toegewezen. Tickets kunnen alleen vooraf online worden gereserveerd en bezoekers vullen online een gezondheidscheck in. In de bioscoop worden tot aan de stoelen mondkapjes gedragen, in de stoel mag het mondkapje af. Er zijn diverse hygiënemaatregelen en iedereen kan overal 1,5 meter afstand houden van elkaar. De lucht in de zalen wordt niet gerecirculeerd en wordt elke tien minuten volledig ververst. De laatste inloop is om 22:00 uur. De eet- en drinkgelegenheden zullen tot 22:00 uur geopend zijn, zodat bezoekers hun vertrouwde popcorn-snacks en drinken weer kunnen nuttigen. 

Bezoekers kijken uit naar heropening

Onze bezoekers staan in alles wat we doen op de eerste plaats. Uit een onderzoek onder zo’n 1.000 Pathé Panelleden blijkt dat 97% niet kan wachten om weer naar de bioscoop te gaan. Bijna alle respondenten (90%) hebben er veel vertrouwen in dat Pathé goed omgaat met de maatregelen. Hetzelfde percentage (90%) verwacht binnen een maand na heropening de bioscoop weer te bezoeken. Als belangrijkste reden voor zin in bioscoopbezoek wordt aangegeven dat bioscoopbezoek de ultieme manier is om film te beleven (30%), het zien van gloednieuwe films (19%) dat bioscoopbezoek echt een dagje of avondje uit is (19%). 

Jacques Hoendervangers, Algemeen Directeur Pathé Theaters B.V.: “We kijken enorm uit naar onze heropening. We hebben er ontzettend lang op moeten wachten, maar we zijn er meer dan klaar voor. Onze bioscopen zijn volledig veilig ingericht en er staat een mooie filmprogrammering vol gloednieuwe films klaar, niet alleen tijdens heropening, maar ook voor de rest van het jaar. Het is fijn om te zien dat onze bezoekers net zo uitkijken naar de heropening als wij. Wij kunnen niet wachten om onze bezoekers weer te verwelkomen en ze te laten genieten van gloednieuwe topfilms op het grote doek.”

Nieuwe zalen en verbouwingen

Pathé heeft niet stilgezeten. Eindhoven gaat open met Relax Seats en een compleet vernieuwde IMAX zaal met laser projectie en immersive sound. De Euroscoop-bioscopen in Schiedam, Tilburg en Amsterdam-Noord – die Pathé overnam in november 2019 – gaan open als Pathé-bioscopen. Twee foyers van Pathé Utrecht Leidsche Rijn zullen tijdens de heropening worden omgetoverd tot Twenties Pop-Up Cinema met luxe Chesterfield bankjes en fauteuils en koptelefoons voor Silent Cinema. De rooftop cinema in de buitenlucht bij Pathé Utrecht Leidsche Rijn is sinds vandaag (vrijdag 28 mei) open en zal deze zomer open blijven.

Jacques Hoendervangers: “We kijken terug op een uitdagend jaar met uiteraard veel impact op onze bezoekersaantallen en omzetcijfers, waarbij we onszelf constant hebben moeten aanpassen aan de actuele steeds veranderende situatie. Maar inmiddels hebben we onze operatie zo efficiënt ingericht dat de financiële schade zo beperkt mogelijk is gebleven. En ook al kunnen we door de beperkende maatregelen en maximum capaciteit van 50 bezoekers geen business as usual draaien, dit is wel weer een stap in de goede richting. We kijken met vertrouwen en positiviteit naar de toekomst. Iedereen staat te springen om een laagdrempelig en veilig uitje en er staat een lange lijst met topfilms klaar.”

Programmering

Vanaf de opening op 5 juni zijn er films geprogrammeerd die net voor sluiting in release waren of zouden gaan zoals Bon Bini: Judeska in da House en De Slag om de Schelde. Maar ook zijn de gloednieuwe films The Misfits, The Dissident, Demon Slayer: Mugen Train, Blackbird, Pieter Konijn op de vlucht, K3: Dans van de Farao en een limited release van De Oost te zien. In de aankomende weken zullen daar titels zoals Zwaar Verliefd 2, Buurman & Buurman: Bakken en Grillen, A Quiet Place II en The Croods 2: A New Age bijkomen. Ook zullen de EK-wedstrijden van het Nederlandse elftal vanaf 11 juni worden vertoond in de zalen van Pathé. Als blijk van waardering aan de loyale Pathé Unlimited abonnees, gaan de bioscopen de eerste dag exclusief voor deze members open. Vanaf zondag 6 juni is Pathé geopend voor al haar bezoekers. De ticketverkoop start a.s. maandag opwww.pathe.nl of via de Pathé app. 

Bron en foto © Pathé