Home Nieuws Film nieuws Gouden Film voor April, May en June

Gouden Film voor April, May en June

Meer dan 100.000 bezoekers hebben April, May en June, geregisseerd door Will Koopman, in de bioscoop gezien. De film heeft daarmee de Gouden Film-status behaald. Frank Houtappels nam de award namens de cast en crew in ontvangst. De Gouden Film Award is een initiatief van het Nederlands Film Festival en het Nederlands Filmfonds. April, May en June is de veertiende film die in 2019 de Gouden Film Award ontvangt.

Als de ernstig zieke moeder van de drie halfzussen April, May en June zich realiseert dat ze niet lang meer te leven heeft, roept ze haar dochters naar huis. Ze kan dit leven pas met een gerust hart verlaten als ze weet dat er goed gezorgd zal worden voor haar autistische zoon Jan. Maar geconfronteerd met de vraag blijkt al snel dat ze zich alle drie ongeschikt achten. Daarbij merken de zussen dat ze de laatste jaren nogal van elkaar en hun broer vervreemd zijn. De vier zullen elkaar opnieuw moeten leren kennen, willen ze elkaar tot steun zijn in de moeilijke tijd die komt.

April, May en June is geregisseerd door Will Koopman (Gooische Vrouwen). Het scenario werd geschreven door Frank Houtappels naar een idee van Linda de Mol. April, May en June wordt geproduceerd door Talpa Fictie B.V. met een bijdrage van de Netherlands Film Production Incentive en steun van het Abraham Tuschinski Fonds. De drie hoofdrollen worden gespeeld door Linda de Mol, Tjitske Reidinga en Elise Schaap. Bijrollen zijn onder meer voor Olga Zuiderhoek, Bas Hoeflaak, Patrick Duffy, Mark Rietman, Gijs Scholten van Aschat, Peter Bolhuis en Dragan Bakema. Independent Films verzorgt de filmdistributie van April, May en June, die momenteel in 142 bioscopen draait.

De Gouden Film, Platina Film en Diamanten Film worden door het Nederlands Film Festival en het Nederlands Filmfonds toegekend wanneer er voor een Nederlandse film tijdens de roulatie respectievelijk 100.000, 400.000 en 1.000.000 bioscoopkaartjes zijn verkocht. De Kristallen Film wordt uitgereikt aan Nederlandse documentaires die 10.000 bioscoopbezoekers hebben getrokken.