Home Film nieuws Films NL Thunderdome Never Dies 12 november publiekspremiere in Kinepolis Jaarbeurs Utrecht

Thunderdome Never Dies 12 november publiekspremiere in Kinepolis Jaarbeurs Utrecht

Op dinsdag 12 november kan het publiek Thunderdome Never Dies  voor de eerste keer op het grote doek beleven in Kinepolis Jaarbeurs in Utrecht. Tegelijk met deze publiekspremière vindt ook de officiële feestelijke première plaats op dezelfde locatie. Kaarten voor de publieksvoorstellingen zijn vanaf heden te bestellen op https://kinepolis.nl/films/premiere-thunderdome-never-dies. Vanaf 14 november is de film in heel Nederland te zien. .

Thunderdome Never Dies staat garant voor een “trip down memory lane”. Pioniers van toen, zoals Duncan Stutterheim en Irfan van Ewijk (oprichters van ID&T), François Maas (brandmanager) en Sander Groet (oprichter Mysteryland), kijken terug op de begindagen van Thunderdome, terwijl DJ’s als DJ Promo, The Prophet, Dano, Gizmo en Drokz hun ervaringen met Thunderdome delen. In de tachtig minuten durende film wordt teruggekeken op het ontstaan en de geschiedenis van één van de sterkste jongeren/muziekculturen van Nederland en ver buiten de landsgrenzen. Uiteraard komen ook de fans van toen en nu aan het woord. De gesprekken worden ruimschoots afgewisseld met beelden van de roemruchte Thunderdome-feesten.

Thunderdome bracht in 1992 een totale revolutie in het uitgaansleven op gang en werd de grondlegger van ons grootste culturele exportproduct: dancemuziek. In 2017 kwam Thunderdome, na een stilte van 5 jaar, terug. Door Thunderdome groeide hardcore muziek tot ver buiten de landsgrenzen. Door de buitenwereld verafschuwd en vereerd. Gabber werd de grootste jongerencultuur die Nederland ooit gekend heeft. Op de piek in de jaren negentig noemde één op de drie jongeren zich gabber en werd het straatbeeld gedomineerd door Aussies, bomberjacks, Air Max, kale koppen en The Wizard, het iconische logo van Thunderdome en het bekendste beeldmerk van de internationale dance scene.

Over de makers
Thunderdome Never Dies is gemaakt door regisseurs Ted Alkemade en Vera Holland met Bob Alkemade als director of photography. Productie: Edvard van ’t Wout (2CFILM) en Rogier Jaarsma (Deep Thought Productions).

Kinepolis Jaarbeurs Utrecht
De première van Thunderdome Never Dies is te beleven in de moderne megabioscoop Kinepolis Jaarbeurs Utrecht (14 zalen, 3.010 stoelen). Vlak naast de plek waar het Thunderdome (het feest) dit jaar plaatsvindt.
Kinepolis Jaarbeurs Utrecht is de grootste bioscoop van Utrecht, en een van de grootste bioscopen van Nederland. Kinepolis Jaarbeurs biedt elke filmbezoeker ‘the ultimate cinema experience’: ruime en comfortabele stoelen, royale beenruimte, en beeld en geluid van het allerhoogste niveau. Alle zalen zijn voorzien van laserprojectie.

www.thunderdomeneverdies.com

https://www.youtube.com/watch?v=LRS0XBTwUXg&t=1s