Home Film nieuws Films NL Recensie Rambo: Last Blood

Recensie Rambo: Last Blood

DSC08348.ARW

We gaan het in deze recensie hebben over alweer het 5e deel van deze legendarische held namelijk Rambo: last blood. De hoofdrol word weer gespeeld door Sylvester Stallone die alweer 73 jaar is en je dan toch afvraagd of hij het nog in zich heeft als held te spelen.  Ik kan je zeggen dat Sylvester Stallone laat zien dat leeftijd slechts een getal is en het nog steeds in zich heeft deze held te spelen.

Wat je verder kan verwachten ga je weer lezen in deze recensie van de jongerensite Planetzone.

John Rambo brengt zijn dagen tegenwoordig anoniem door op de ranch van zijn vader in Texas en helpt de lokale politie  om vermiste mensen op te sporen. Hij leidt op deze ranch een rustig leven, tot de dochter van een goede vriendin ontvoerd word. Deze dochter word ontvoerd door de Mexicaanse mensenhandelaars. John Rambo is genoodzaakt zich te begeven naar Mexico waar bij beland in een heftige wereld van sekshandel en drugs.

Er zit nog maar één ding op voor John Rambo en dat is zijn wapens uit de kast te halen om de dochter van een goede vriendin terug te halen. Het Mexicaanse kartel heeft hij hiermee uitgedaagd en die zijn uit op wraak. John Rambo zal zijn vaardigheden uit het verleden moeten gebruiken om het kat en muisspel te overleven.

DSC05441.ARW

Het ontgaat je niet dat John Rambo oud is geworden en het leven in oorlogsgebieden veel met hem heeft gedaan.  Hij is uiteraard niet meer zo fit als vroeger, maar de krachten van John Rambo worden optimaal gebruikt in dit 5e deel. Het is Sylvester Stallone die het nog steeds in zich heeft om als een beest over te komen door zijn stem, blik en brute kracht.

Rambo: Last blood is een actiefilm waar het niet alleen om het superieur gaat, maar ook de emoties van een man met een bizar verleden en PTSS.  Het is ook één van de weinige actiefilms waar bizar veel woorden wordt gebruikt bij de moorden waardoor je het zelfs ook Horror kan noemen. De regisseur heeft denk ik alle woede van alle Rambo films in dit laatste deel gestoken. De eind scene was vooral een glimlach op mijn gezicht en het gevoel gaf van “don’t f*ck with John Rambo”.

Rambo: Last Blood is een opbouwende film waar het echte actiewerk pas richting het einde komt, maar als dat eenmaal op gang is stopt het ook niet. Rambo heeft ook altijd een subtext in zijn films gehad waar het in dit geval om vrouwenhandel  gaat en dat is  wat geloofwaardig in beeld gebracht. Het is voor mij dan ook een waardige afsluiter voor Sylvester Stallone als Rambo.

Rambo: last blood is nu te zien in de bioscopen.