Home Film nieuws Films BE Recensie Avengers: Endgame

Recensie Avengers: Endgame

Marvel Studios' AVENGERS: ENDGAME..L to R: War Machine (Don Cheadle) and Ant-Man (Paul Rudd)..Photo: Film Frame..©Marvel Studios 2019
null

Het begon allemaal circa  11 jaar geleden, we zijn 21 films verder en moeten er toch echt aan geloven dat er ook aan deze filmreeks een ‘einde’ komt. We gaan het in deze recensie natuurlijk hebben over Avengers Endgame die weer geregisseerd werd door de Russo broeders. We zijn met vele vragen achtergelaten bij Avengers Infinity War, maar zullen deze beantwoord worden met de 3 uur durende  Avengers Endgame ?

Je gaat het weer lezen in een recensie van de jongerensite Planetzone.

Avengers Endgame draait om de overgebleven helden die door moeten gaan met hun leven nadat Thanos zijn plan met succes heeft uitgevoerd. Thanos heeft namelijk het halve universum uitgeroeid door in zijn vingers te knippen.  Het uitroeien van het halve universum zijn familie, vrienden en helden van vele verloren gegaan en zitten sommige hierover in rouw.

Maar, Captain America en de overgebleven Avengers hebben geen tijd voor rouw en proberen de gebeurtenissen uit Infinity War ongedaan te maken.  Dit gaat natuurlijk niet zomaar aangezien Thanos nog steeds in het bezit is van de Infinity Gauntlet en hierdoor veel macht heeft.  Het is dan ook gelijk duidelijk dat er veel op het spel staat en het de vraag is of dit wel goed gaat eindigen.

Het is fijn dat de Russo Broeders weer in de regiestoel plaats hebben genomen want ze hebben de 3 uur en 10 minuten letterlijk voorbij laten vliegen. De film bevat namelijk de welbekende nodige humor, actie, explosies, emoties en zo kan ik nog wel even doorgaan. Het is weer een groot spektakel waar je van het begin tot het eind door een achtbaan van adrenaline en emoties gaat.

De actie wordt weer zoals we gewend zijn op prachtige wijze in beeld gebracht waardoor je het gevoel heb de actie van dichtbij mee te maken. Maar deze 3 uur durende Avengers film bevat ook genoeg momenten waarin personages emotionele en intieme momenten ervaren. Deze scenes zorgen er dan ook voor dat je het moeilijk droog kan houden, ook als man zijnde.  Het is natuurlijk niet gek dat je een traantje laat vallen als je alle films heb gezien in al die jaren.

Avengers Endgame is een film echt voor de fans en ik kan zeggen dat het die 3 uur van het begin tot het eind waard zijn geweest. De tijd vliegt voorbij terwijl je zit te genieten van de actie, humor, emoties en de bekende helden.  Avengers Endgame is nu te zien in de bioscoop en je kan tevens uiteraard weer kaarten winnen via onze website.