Home Film nieuws Films BE Frozen II met wervelende soundtrack

Frozen II met wervelende soundtrack

Disneyfans wereldwijd maken zich op voor de terugkeer naar een geliefde filmwereld. In de langverwachte film ‘Frozen II’ komen op 22 november de karakters van de prinsessen Elsa en Anna en van sneeuwpop OIaf weer tot leven op het grote scherm. De iconische soundtrack van de tweevoudige Oscarwinnaar ‘Frozen’ uit 2013, met daarop het alom bekende ‘Let It Go’, krijgt daarmee ook een opvolger. De soundtrack van de film, die ook in het Nederlands verschijnt, komt al op 15 november uit.

De elf liedjes op het album zijn gecomponeerd door Christophe Beck en van tekst voorzien door musicalcomponist Robert Lopez en zijn vrouw Kristen Anderson-Lopez. Robert en Kristen schreven ook de liedjes voor de eerste ‘Frozen’ film, waarmee een Oscar in de wacht werd gesleept voor ‘Best Original Song’ met ‘Let It Go’.

The music of the Lopezes and Christophe Beck are part of the DNA of ‘Frozen,’” vertelt regisseur Chris Buck. “We couldn’t imagine building ‘Frozen 2’ without them. They bring such a rich, emotional understanding of the world and characters, and through their incredible music we have been able to really deepen and expand the story.

De soundtrack van de eerste film was goed voor dubbel platina. De stem van Elsa is in de Engelse versie ook dit keer van Idina Menzel, die in de film ook de zang van ‘Let It Go’ voor haar rekening nam. Van het nummer ‘Into The Unknown’ is inmiddels al een stukje prijsgegeven, inclusief beelden van de film. Naast deze terugkerende samenwerking is voor de aftiteling van de film de muzikale hulp ingeschakeld van Panic! At The Disco, Kacey Musgraves en Weezer.

Tracklist:
1. ‘All Is Found’
2. ‘Some Things Never Change’ 
3. ‘Into The Unknown’
4. ‘When I Am Older’
5. ‘Reindeer(s) Are Better Than People (Cont.)’
6. ‘Lost In The Woods’
7. ‘Show Yourself’
8. ‘The Next Right Thing’
9. ‘Into The Unknown’ door Panic! At The Disco (Aftiteling)
10. ‘All Is Found’ door Kacey Musgraves (Aftiteling)
11. ‘Lost In The Woods’ door Weezer (Aftiteling)

In het vervolg van de succesfilm uit 2013 gaat prinses Elsa op zoek naar de herkomst van haar magische krachten. Het antwoord op die vraag ligt verscholen voorbij de grenzen van Arendelle en vormen tegelijk ook een bedreiging voor haar koninkrijk