Home Film nieuws Films BE Filmpremieres week 44 + WIN!

Filmpremieres week 44 + WIN!

Met deze week aandacht voor The Kill Team,Terminator: Dark Fate, Luce, Amazing Grace, Bumperkleef en Blade Runner (The Final Cut) – The Future Is Now

The Kill Team

Andrew Briggman (Nat Wolff) is een jonge soldaat die tijdens de Amerikaanse invasie van Afghanistan zijn intrede maakt in een peloton dat wordt geleid door de sadistische leider sergeant Deeks (Alexander Skarsgård). Wanneer Andrew getuige is van moord op onschuldige burgers door soldaten uit zijn peloton, komt hij voor een groot moreel dilemma te staan. Hij overweegt melding te maken van deze gebeurtenissen – maar het zwaarbewapende, steeds gewelddadiger peloton wordt achterdochtig en Andrew begint te vrezen dat hij het volgende doelwit wordt. The Kill Team is een urgent en explosief van één van de donkerste incidenten in de geschiedenis van het Amerikaanse leger, geschreven en geregisseerd door Dan Krauss en gebaseerd op de gebeurtenissen waarop zijn gelijknamige, prijswinnende documentaire van 2013 is geïnspireerd.

>>>WIN BIOSCOOPKAARTEN KLIK HIER<<<

Terminator: Dark Fate

Linda Hamilton stars in Skydance Productions and Paramount Pictures’ “TERMINATOR: DARK FATE.”

In het hedendaagse Mexico-City ontmoeten we Dani Ramos (Natalia Reyes), een 21-jarige lopende band medewerkster in een autofabriek. Op wat op een typische werkdag lijkt, wordt de wereld van Dani op z’n kop gezet wanneer ze wordt geconfronteerd met twee vreemden: een futuristische, onverwoestbare, van vorm veranderende, geavanceerde Terminator-machine (een “Rev-9”) gespeeld door Gabriel Luna, die terug in de tijd is gereisd om haar te vermoorden; en Grace, gespeeld door Mackenzie Davis, een futuristische supersoldaat uit die terug is gestuurd om Dani te beschermen. Tijdens een snelle achtervolging door de stad worden ze in hun gevecht geholpen door niemand minder dan Sarah Connor (Linda Hamilton). Sarah jaagt al tientallen jaren op Terminators met behulp van een mysterieuze bron. Wanneer het trio erachter komt dat de onbekende bondgenoot in Texas is, gaan ze op weg, maar de Rev-9 Terminator zet een meedogenloze achtervolging in … Met de politie, drones en de douane van zowel de VS als Mexico neemt de actie en intensiteit toe terwijl ze op de vlucht de grens oversteken om Dani en de toekomst van de mensheid te redden.

>>>WIN BIOSCOOPKAARTEN KLIK HIER<<<

Luce

Tien jaar geleden adopteerden Amy (Naomi Watts) en Peter Edgar (Tim Roth) hun zoon Luce uit Eritrea. De jonge Luce ontwikkelt zich, ondanks zijn moeilijke kinderjaren, niet alleen als een talentvolle atleet, maar ook als een modelstudent. Dan doet zijn leerkracht (Octavia Spencer) een alarmerende ontdekking over Luce en worden Amy en Peter geconfronteerd met het duistere verleden van hun zoon.

Amazing Grace

In 1972 nam Aretha Franklin Amazing Grace, het meest succesvolle gospelalbum allertijden, op in de New Temple Missionary Baptist Church in Los Angeles. Nooit eerder zijn de filmopnames van deze legendarische avonden vertoond aan het publiek. Tot nu.

Bumperkleef

Hans, een zelfverzekerde en ietwat eigenwijze man, is met zijn gezin op weg naar zijn ouders. Te laat van huis vertrokken en redelijk gestrest begint Hans op de snelweg te bumperkleven achter een wit bestelbusje. Hierdoor ontstaat een verkeersruzie die al snel volledig escaleert in een bloedstollende achtervolging. De familie is nergens meer veilig en wordt langzaam paranoïde van alle witte busjes op de weg…


Blade Runner (The Final Cut) – The Future Is Now

Los Angeles, november 2019 – Zo begint Ridley Scott’s indrukwekkende sciencefictionfilm Blade Runner (1982), vlak voor het openingsshot van de stad in een dan nog betrekkelijk verre toekomst. Iedereen kan nu zelf ervaren in hoeverre dit toekomstbeeld uit 1982 waarheid is geworden want: ‘The Future Is Now’! Vanaf vrijdag 1 november is Scott’s definitieve versie van de klassieker (‘The Final Cut’) daarom tijdelijk terug in de bioscoop. Voor de eerste keer in Nederland ook in IMAX. Met zijn bijzondere sets, baanbrekende special effects, indrukwekkende kostuums en prachtige camerawerk biedt Blade Runner (The Final Cut) – The Future is Now een unieke blik op een dystopische samenleving in de nabije toekomst. De onlangs overleden Nederlandse acteur Rutger Hauer brak destijds met de film door in de VS. Hij vertolkt de rol van Roy Batty, een menselijke kloon (een zogenaamde replicant) die op de hielen wordt gezeten door Rick Deckard (Harrison Ford), een agent (Blade Runner) gespecialiseerd in het uitschakelen van replicants.