Home Film nieuws Films NL Downton Abbey nr. 1 film in Amerika

Downton Abbey nr. 1 film in Amerika

DOWNTON ABBEY is in Amerika op nr. 1 geopend met een opbrengst van maar liefst $31 miljoen. Hiermee zet de film een nieuw record neer voor Focus Features. Het vorige record was in handen van Insidious: Chapter 3 met $22.7 miljoen. Daarnaast is het de eerste film van Focus Features met een opening boven de $30 miljoen. De reacties van publiek zijn zeer positief. Zij geven de film een “A” CinemaScore en op RottenTomatoes staat de audience score op 96%. 
 
Buiten Amerika draait de film in 32 landen en heeft daar dit afgelopen weekend $10 miljoen opgebracht. In Duitsland is de film geopend met $1.3 miljoen en in het Verenigd Koninkrijk heeft de film in haar tweede weekend $3.6 miljoen. Hiermee staat de totale opbrengst al bijna op $31 miljoen en wereldwijd op bijna $61 miljoen.
     

NR. 1 IN NEDERLAND
  DOWNTON ABBEY was het afgelopen weekend opnieuw de nr. 1 film van Nederland en heeft in totaal al ruim 1,3 miljoen euro opgebracht. Al meer dan 150.000 bezoekers hebben de film gezien. 

You are cordially invited to the cinema event. 

Deze herfst wordt het wereldwijde fenomeen DOWNTON ABBEY een speelfilm, waarin de geliefde Crawleys en hun onbevreesde personeel zich voorbereiden voor het belangrijkste moment in hun leven. Een bezoek van de koning en koningin van Engeland zal schandaal, romantiek en intrige teweeg brengen die de toekomst van Downton doen wankelen. Geschreven door Julian Fellowes (Gosford Park, The Young Victoria), de bedenker van de serie, en met de originele castleden in de hoofdrollen. Geregisseerd door Michael Engler (Downton Abbey). 

De succesvolle serie, waarvan het zesde seizoen in 2015 op televisie te zien was, werd bekroond met o.a. drie Golden Globe Awards en vijftien Emmy Awards. In totaal werd de serie 69 keer genomineerd voor een Emmy Award.

De hoofdrollen worden vertolkt door o.a. Hugh Bonneville (Robert Crawley, Earl of Grantham), Laura Carmichael (Lady Edith Crawley), Allen Leech (Tom Branson), Michelle Dockery (Lady Mary Crawley), Elizabeth McGovern (Cora Crawley, Countess of Grantham), Joanne Froggat (Anna Bates), Jim Carter (Charles Carson), Matthew Goode (Henry Talbot) en Maggie Smith (Violet Crawley, Dowager Countess of Grantham

Vorig artikel‘Dossier van den Heuvel’ brengt details over dood Wouter van Luijn
Volgend artikelNieuwe trailer Frozen 2 gelanceerd (Release: 20 november )