Home Nieuws Film nieuws Filmpremieres Week 21-2023 + WIN!

Filmpremieres Week 21-2023 + WIN!

Nicolas Cage as Dracula in Renfield, directed by Chris McKay. © Copyright 2023 Universal Studios All Rights Reserved

Met deze week  onder andere Renfield, Transfusion, About My Father en The Little Mermaid waar je vrijkaarten voor kan winnen! Heerlijk genieten van het pinksterweekeinde dus! Check hieronder alle info en de trailers.

Renfield

© Copyright 2023 Universal Studios All Rights Reserved

Evil doesn’t span eternity without a little help. In dit moderne griezelverhaal over Dracula’s trouwe dienaar speelt Nicholas Hoult (Mad Max: Fury Road, X-Men-franchise, The Menu) de hoofdrol van Renfield, het gekwelde hulpje van de meest narcistische baas uit de geschiedenis, Dracula (Oscar®-winnaar Nicolas Cage). Renfield wordt gedwongen om zijn meester van slachtoffers te voorzien en alles te doen wat van hem gevraagd wordt, hoe vernederend dat ook is. Maar na eeuwenlange dienstbaarheid wil Renfield weleens zien wat het leven buiten de schaduw van de Heer van het Duister te bieden heeft. Alleen weet hij niet zo goed hoe hij uit die ongezonde relatie moet komen. Renfield wordt geregisseerd door Chris McKay (The Tomorrow War, The LEGO Batman Movie) naar een scenario van Ryan Ridley (de serie Ghosted, Rick & Morty-serie) en is gebaseerd op een origineel idee van Robert Kirkman, de maker van The Walking Dead en Invincible. In de film spelen ook Awkwafina (The Farewell, Marvels Shang-Chi and the Legend of Ten Rings), Ben Schwartz (Sonic, The Afterparty) en Adrian Martinez (The Secret Life of Walter Mitty, Focus). RENFIELD wordt geproduceerd door Robert Kirkman en David Alpert (The Walking Dead, Invincible), oprichters van Skybound Entertainment, hun mede-bestuursleden Bryan Furst (Daybreakers) en Sean Furst (Daybreakers) en door Chris McKay. McKay’s productiepartner Samantha Nisenboim (co-producent The Tomorrow War) is uitvoerend producent.

Transfusion

© Copyright 2023 WW Entertainment

Special Forces-soldaat Ryan Logan (Sam Worthington) en zijn jonge zoon Billy (Edward Friday Carmody) proberen na het noodlottig ongeluk van echtgenoot en moeder, hun leven weer op de rit te krijgen. De relatie van vader en zoon komt onder druk te staan, omdat Billy kampt met schuldgevoelens over het verlies van zijn moeder en Ryan leidt aan PTSS. Wanneer Billy bedreigd wordt, betreedt Ryan via zijn SAS-maatje Johnny de criminele onderwereld om zijn zoon te redden Hij beseft zich dat dit zijn laatste kans is om terug te keren in de maatschappij en om te voorkomen dat ook zijn zoon van hem wordt afgenomen.

About My Father

© The Searchers

Wanneer Sebastian zijn traditionele Italiaanse vader Salvo (Robert De Niro) vertelt dat hij zijn op-en-top Amerikaanse vriendin ten huwelijk gaat vragen, dringt Salvo erop aan om een weekend bij haar ouders te gaan logeren. De familiebijeenkomst evolueert al snel in een cultuurclash, waarin vader en zoon de ware betekenis van familie ontdekken. About My Father is een familiekomedie met Robert De Niro en Sebastian Maniscalco (Green Book, The Irishman) in de hoofdrollen, onder de regie van Laura Terruso (Good Girls Get High).

The Little Mermaid + WIN!

© The Walt Disney Company

The Little Mermaid is de live action versie van de veelvuldig geprezen animatieklassieker, die wordt geregisseerd door visionaire filmmaker Rob Marshall. De film vertelt het verhaal van Ariel, een prachtige en ondernemende jonge zeemeermin die graag op avontuur gaat. Ze is de jongste dochter van Koning Triton, maar ook de meest tegendraadse. Ariel wil dolgraag meer weten over de wereld buiten de zee en wanneer ze het land aan de oppervlakte bezoekt, valt ze als een blok voor de knappe Prins Eric. Ondanks dat haar vader haar verboden heeft om met mensen te praten, moet ze haar hart volgen. Ze maakt een deal met Ursula, de kwade zeeheks, waardoor Ariel de kans krijgt het leven op het land te ervaren. Maar deze deal blijkt niet alleen haar leven, maar ook haar vaders plek op de troon in gevaar te brengen. In de film wordt Ariel gespeeld door Halle Bailey, Jonah Hauer-King speelt Prins Eric. Tony-award winnaar Daveed Diggs spreekt de stem in van Sebastian. Akwafina doet de stem van Flounder. Daarnaast speelt Noma Dumezweni de rol van Queen Salina. Oscar®winnaar Javier Bardem schittert als Koning Triton en tweevoudig Academy Award® winnaar Melissa McCarthy vertolkt Ursula. The Little Mermaid wordt geregisseerd door Rob Marshall en geproduceerd door Marc Platt (winnaar van twee Emmys), Lin-Manuel Miranda (winnaar van drie Tony awards), John DeLuca (winnaar van een Emmy) en Rob Marshall. Jeffrey Silver is de uitvoerend producent. De liedjes uit de film bevatten muziek van van Oscar®winnaar Alan Menken, met teksten van Howard Ashman. Zij wonnen samen twee Oscars voor de muziek in de animatiefilm The Little Mermaid. Gloednieuwe songteksten voor de liedjes zijn geschreven door Lin-Manuel Miranda. De filmmuziek is geproduceerd en begeleid door Mike Higham.

WIN!