Home Nieuws Film nieuws Feest! Pathé bestaat 25 jaar in Nederland en trakteert

Feest! Pathé bestaat 25 jaar in Nederland en trakteert

Deze maand is het maar liefst 25 jaar geleden dat de eerste Pathé bioscopen hun deuren openden in Nederland. Een heugelijk feit voor het bedrijf en de vele bezoekers, dat zeker gevierd moet worden! Pathé deelt daarom de gehele maand maart cadeaus uit, waaronder een speciaal door de bezoekers bepaald filmprogramma, toffe collector’s items en een extraatje voor de Pathé All Stars app members. Ook mag iedereen die dit jaar net als Pathé Nederland 25 jaar wordt bij hun bezoek in één van de Pathé bioscopen een gratis popcorn ophalen. 

In 1995 startte Pathé in Nederland met bioscopen in Den Haag (Scheveningen en Buitenhof), Maastricht, Utrecht (Rembrandt) en Groningen. Het jaar daarna volgden de twee andere grote steden: in Rotterdam opende de nieuwe vestiging op het Schouwburgplein haar deuren en in Amsterdam werden bezoekers verwelkomd in Pathé Tuschinski en Pathé City. Enkele titels die in het openingsjaar werden vertoond waren de iconische filmhits The Lion King, Goldeneye, Die Hard with a Vengeance en Shawshank Redemption.

Pathé in aantallen

Sinds de start van Pathé in Nederland heeft de bioscoopketen bijna 250 miljoen bezoekers mogen ontvangen. De populairste dag ooit bij Pathé was 28 december 2016 met bijna 120.000 bezoekers. Op die woensdag in de kerstvakantie draaiden onder andere Rogue One: A Star Wars Story, Soof 2 en de familiefilm Sing. De meest bezochte bioscoop is Pathé de Kuip, dat in 2019 ruim 1,6 miljoen bezoekers had.

Feest met cadeaus voor de filmfans

Pathé viert uiteraard het feest samen met haar bezoekers. Op 25 maart krijgen alle bezoekers die dit jaar ook hun 25ste verjaardag vieren een gratis medium popcorn na vertoning van hun identiteitsbewijs aan de kassa van alle Pathé bioscopen in Nederland. 

Pathé Unlimited gebruikers van het allereerste uur krijgen een ‘Popcorn & Chillpak’ thuisgestuurd, en alle trouwe filmfans met de Unlimited pas krijgen de kans om Disney’s Mulan  te zien in een voorpremière op 25 maart. Ook zijn er limited edition Pathé popcorn sokken verkrijgbaar in de All Stars shop. 

De gebruikers van de Pathé All Stars app worden zeker niet vergeten: zij kunnen in maart rekenen op 25 stars extra op hun account, waarmee ze kunnen sparen voor gratis drankjes, snacks en leuke goodies.

Via de social media kanalen is de afgelopen weken aan de bezoekers gevraagd naar hun favoriete titels uit een selectie van meest bezochte films van de afgelopen 25 jaren. Op respectievelijk de eerste en tweede plek eindigden twee sequels uit de Avengers reeks: Endgame en Infinity War. En ook op de derde t/m vijfde plek komt de Nederlandse liefde voor filmreeksen terug met het drieluik van The Hobbit. Deze films zijn in de week van 16 tot en met 20 maart opnieuw te zien op het grote doek in alle Pathé theaters in Nederland. Voor meer informatie over het programma: www.pathe.nl/25jaar