Home Nieuws Film nieuws Fast & Furious 9 de meest succesvolle film van het jaar in...

Fast & Furious 9 de meest succesvolle film van het jaar in Nederland

FAST & FURIOUS 9 is op donderdag 8 juli jl. in première gegaan in de Nederlandse bioscopen (met voorpremières vanaf 1 juli jl.) en vandaag heeft de film de mijlpaal van 400.000 bezoekers bereikt. De film heeft vier weken op nummer 1 gestaan en is met een opbrengst van bijna €4,7 miljoen de meest succesvolle film van het jaar in Nederland.  

Wereldwijd heeft FAST & FURIOUS 9 al meer dan $623,3 miljoen opgebracht en is de eerste film sinds de coronacrisis met een opbrengst van meer dan $600 miljoen. De laatste titel die dit bedrag bereikte was JUMANJI: THE NEXT LEVEL (2019). 

FAST & FURIOUS 9 draait nu in de bioscoop, in 2D, 3D, 4D, IMAX & Dolby Cinema. 

(from left) Jakob (John Cena) and Cipher (Charlize Theron) in F9, directed by Justin Lin.

No matter how fast you are, no one outruns their past.

Dominic Toretto (Vin Diesel) leidt een rustig bestaan samen met Letty (Michelle Rodriguez) en zijn zoontje Brian. Beiden weten dat het gevaar altijd op de loer ligt. Dit keer heeft de dreiging te maken met het verleden van Dom. Hij moet de fouten uit zijn verleden onder ogen zien als hij zijn familie wil beschermen. Zijn crew komt weer samen om een van de meest gevaarlijke huurmoordenaars en high-performance drivers ooit te stoppen. Wanneer blijkt dat dit Doms verdwenen broer Jakob is, (John Cena) wordt deze levensbedreigende situatie nog ingewikkelder.

De regie van FAST & FURIOUS 9 is in handen van Justin Lin.

Verder met o.a. Michelle Rodriguez, Tyrese Gibson, Chris ‘Ludacris’ Bridges, Jordana Brewster, Nathalie Emmanuel, Sung Kang, Helen Mirren, Charlize Theron, John Cena en Cardi B.

#F9 #FastandFurious
www.fastandfurious.nl
www.facebook.com/FastandFuriousNL

Bron en foto’s © Universal Pictures