Home Nieuws Film nieuws EY verbindt naam aan Gouden Kalveren Gala

EY verbindt naam aan Gouden Kalveren Gala

© Ramon Mangold

Accountants- en adviesorganisatie EY breidt de samenwerking met het Nederlands Film Festival uit en wordt naamgever van het Gouden Kalveren Gala. Tijdens dit jaarlijkse filmspektakel worden de Gouden Kalveren uitgereikt, de belangrijkste prijzen in Nederland voor films, series, documentaires en digitale cultuur.

EY neemt deze stap omdat het gelooft dat kunst en cultuur een essentiële bijdrage leveren aan het doorgronden van wat er speelt in de samenleving. ”Filmmakers verbreden het venster op de wereld en verbinden mensen met de verhalen die zij vertellen”, stelt Jeroen Davidson, voorzitter van de raad van bestuur van EY in Nederland. “Filmmakers, van jong talent tot de winnaars van de Gouden Kalveren, zijn onmisbaar in het vertellen van verhalen waardoor mensen worden geraakt, verbonden en geïnspireerd. We gaan voor een breed en meerjarig partnership waar we over en weer leren en inspireren.”

Silvia van der Heiden, Algemeen Directeur van het Nederlands Film Festival is blij met de verdieping van de samenwerking. “EY is een betrokken partner die meedenkt om filmtalent te ondersteunen: van studentencompetitie tot en met het Gouden Kalveren Gala. Als naamgever van het EY Gouden Kalveren Gala zorgt EY ervoor dat de cirkel rond is: van springplank voor talent tot het podium van de Gouden Kalveren.

EY Talent Award
De samenwerking met het Nederlands Film Festival (NFF) omvat ook de ondersteuning van opkomend filmtalent in de vorm van de EY Talent Award — onderdeel van de NFF Studentencompetitie. Door zich nu ook te verbinden aan het Gouden Kalveren Gala omarmt EY de gehele Nederlandse filmwereld: van jong talent tot de gevestigde makers. Het EY Gouden Kalveren Gala is het slot van het filmfestival. Deze viering van film en zijn makers sluit op vrijdag 29 september af in Stadsschouwburg Utrecht met een grootse gala-avond.

NFF 2023
Elk jaar verandert Utrecht in dé filmhoofdstad van Nederland met de beste en nieuwste films, series en digitale cultuur van eigen bodem. Tijdens het festival kan het publiek zich onderdompelen in het gevarieerde aanbod van premières, vertoningen en evenementen op meer dan vijftien locaties en cafés in de stad. De 43e editie van het Nederlands Film Festival vindt plaats van 22 t/m 29 september 2023. De voorverkoop van een selectie populaire evenementen is al gestart. Kijk meer voor informatie op

filmfestival.nl

Bron: Nederlands Film Festival Foto © Ramon Mangold