Home Nieuws Film nieuws Eerste trailer film Superkrachten voor je hoofd gelanceerd

Eerste trailer film Superkrachten voor je hoofd gelanceerd

© Splendid Film

De eerste beelden van de langverwachte tweede film van Dylan Haegens, ‘Superkrachten voor je hoofd’, zijn onthuld in een nieuwe trailer. ‘Superkrachten voor je hoofd’ is geïnspireerd op de gelijknamige bestseller van Wouter de Jong en brengt de belangrijke thema’s van mentale weerbaarheid naar het grote scherm. Voor de verfilming van het succesvolle boek bundelen Dylan Haegens en Marit Haegens-Brugman hun superkrachten met Wouter de Jong en Elise Schaap. De supercast van de film bestaat uit onder anderen Elise Schaap, Bas Hoeflaak, Dylan Haegens, Jeroen Spitzenberger, Finn Vogels en Willie Wartaal. De film ´Superkrachten voor je hoofd´ is vanaf 10 juli aanstaande te zien in de bioscopen, en zondag 28 april is de trailer onthuld.

Synopsis
Lev, een onzekere jongen, heeft een saai leven met irritante ouders van wie hij niets mag. Maar alles verandert als zijn stoere rare oma op de stoep staat en hem meesleept op een ongekend avontuur om zijn eigen ‘superkrachten’ te ontdekken.

De film Superkrachten voor je hoofd combineert grootse avonturen met belangrijke thema’s op het gebied van mentale weerbaarheid (onder meer faalangst, zelfvertrouwen en positieve gedachten) en biedt een inspirerend verhaal over moed, acceptatie en geloof in jezelf. Lev leert dankzij zijn onverschrokken oma en de obstakels die ze samen trotseren om zijn eigen gebreken te omarmen. Hij ontdekt dat ware superkracht niet ligt in het kunnen vliegen, laserogen of het beheersen van objecten, maar in de superkrachten van zijn hoofd.

De hoofdrol van de film wordt vertolkt door Finn Vogels en hij wordt bijgestaan door een geweldige cast: Elise Schaap, Bas Hoeflaak, Dylan Haegens, Jeroen Spitzenberger, Joke Talsma, Willie Wartaal en Marit Haegens-Brugman. Distributeur Splendid presenteert, een NewBe productie in samenwerking met Haegens media.

De makers over de film
De makers van ‘Superkrachten voor je hoofd’ kijken er naar uit de film te tonen aan het publiek en de fans. “Wat de film (hopelijk) extra speciaal maakt, is dat ik de psychologische lessen uit het boek op een slimme manier in het verhaal heb geprobeerd te verwerken. Zo is het niet alleen een vermakelijke familiefilm, maar behandelt het ook belangrijke thema’s als faalangst, veerkracht en beter omgaan met je emoties, wat een mooie aanleiding is tot waardevolle gesprekken tussen ouder en kind”, aldus schrijver Wouter de Jong. Actrice en producent Elise Schaap voegt daar aan toe: “Ik ben ongelofelijk trots om te kunnen zeggen dat onze allereerste speelfilm bijna uitkomt! Dit project is iets heel speciaals voor ons, omdat we het samen vanaf dag één hebben ontwikkeld. Nu is onze eigen speelfilm een feit, en eerlijk gezegd, dit smaakt naar meer!”
 
Regisseur en acteur Dylan Haegens: “Ik heb zóveel gelachen op set. Dat kan ook niet anders met deze grappige acteurs en het komische scenario. Mijn rol als slechterik Snotman was geweldig om te spelen. Ik hoop dat kinderen hardop gaan lachen in de bioscoop. Maar ouders zullen zich ook niet vervelen. Superkrachten voor je hoofd is een film met een lach en een traan, en heeft een hartverwarmende boodschap die je als familie mee naar huis neemt.”

Bron en foto © Splendid Film