Home Nieuws Film nieuws Disney en Pixar’s nieuwe kortfilm ’22 vs. Earth’ vanaf 30 april op...

Disney en Pixar’s nieuwe kortfilm ’22 vs. Earth’ vanaf 30 april op Disney+!

Heb je je ooit afgevraagd wat ziel 22 precies tegen de aarde heeft in Disney en Pixar’s animatiefilm ‘Soul’? De nieuwe short van Pixar Animation Studios keert terug naar de sceptische ziel, lang voordat ze Joe Gardner ontmoette. De nieuwe short 22 vs. Earth, die op 30 april op Disney+ verschijnt, verwelkomt opnieuw Tina Fey in Het Grote Hiervoor als de stem van de gevatte en sarcastische ziel 22.
 
De kortfilm speelt zich af voor de gebeurtenissen van ‘Soul’ en is geregisseerd door de Pixar-veteraan Kevin Nolting. “Tijdens het maken van ‘Soul’ hadden we het over het waarom van een nieuwe ziel die niet op aarde wil leven, maar het hoorde uiteindelijk niet thuis in die film,” zei Nolting. “’22 vs. Earth’ was een kans om enkele van de onbeantwoorde vragen te verkennen die we hadden over waarom 22 zo cynisch was. Omdat ik zelf nogal cynisch ben, voelde het als perfect materiaal.”In de kortfilm tart 22 de regels van Het Grote Hiervoor en weigert ze naar de aarde te gaan. Ze neemt een bende van vijf andere nieuwe zielen mee in haar poging tot rebellie. Maar wanneer de activiteiten van haar groep tot onverwachte resultaten leiden, zou 22’s subversieve plot wel eens kunnen leiden tot een verrassende openbaring over de zin van het leven.
 
“Ik denk dat de nieuwe zielen de kortfilm heel leuk maken – het contrast van hun pure onschuld en verrukking met de cynische verwachtingen van 22,” zei Nolting. “De andere nieuwe zielen zijn wat 22 ooit was voordat ze een ander pad insloeg – puur onschuldig, schone leien die door de raadgevers worden geleid in hun meestal onbewogen reis naar het aardse portaal. 22 ziet daar een opening in en probeert hen naar haar denkwijze te leiden.”

Bron en foto © Disney

Vorig artikelQmusic op locatie bij Paleis Noordeinde tijdens Koningsdag
Volgend artikelDino’s Bezorgservice Jandino is terug met verrassende TV-show