Home Nieuws Film nieuws ‘Billy the Kid’ op 12 juni in première op Viaplay

‘Billy the Kid’ op 12 juni in première op Viaplay

© Viaplay

Vanaf 12 juni is de Viaplay Original ‘Billy the Kid’ te zien op Viaplay. De achtdelige serie schetst een genuanceerd portret van misschien wel de beroemdste revolverheld van het Wilde Westen. De serie wordt geproduceerd door Michael Hirst, de prijswinnende én veelgeprezen producent van onder andere The Vikings. De rol van Billy is weggelegd voor de Britse acteur Tom Blyth.

Van de sloppenwijken in New York, de Badlands van New Mexico tot het grote Wilde Westen; deze serie verkent het leven, de ervaringen en het karakter van Billy the Kid, ook wel bekend als William H. Bonney. Billy the Kid was, in tegenstelling van wat velen geloofden, geen koelbloedige moordenaar of crimineel die treinen- en bankovervallen pleegde. Billy was een charismatische revolverheld, bij toeval in een vete belandt tussen twee moordzuchtige bendes. Deze meeslepende serie brengt Billy the Kid weer tot leven en laat de kijker Billy’s motieven, ambities en dromen begrijpen.

Michael Hirst, Producent Billy the Kid: “Dit is Billy the Kid zoals je hem nog nooit hebt gezien – een authentiek portret van een jonge outlaw: charismatisch, complex, respectvol en oneindig fascinerend. Hoewel Billy’s leven volgens de geschiedenis kort was, leeft de legende nog lang na Billy’s dood voort”.

Naast acteur Tom Blyth, die de hoofdrol van Billy the Kid vertolkt, zijn er tevens rollen weggelegd voor onder andere Alex Roe (The 5th Wave), Eileen O’Higgins (Brooklyn) en Daniel Webber (The Punisher). De serie wordt geproduceerd door Michael Hirst, Donald De Line (De Line Pictures), Justin Falvey (Amblin Television) en Otto Bathurst en Toby Leslie (One Big Picture). Het betreft een coproductie van EPIX Studios en MGM International Television Productions (MGM), in samenwerking met Viaplay Group. De internationale distributeur is MGM. Isabelle Hultén is Executive Producer van Viaplay Group.
 

Bron en foto © Viaplay