Home Nieuws Film nieuws 96ste Oscars® live op FilmBox Nederland

96ste Oscars® live op FilmBox Nederland

© Filmbox

In de nacht van Zondag 10 maart en maandag 11 maart worden ’s werelds belangrijkste filmprijzen uitgereikt en ook dit jaar is dit live op tv-zender FilmBox te zien. De Nederlandse cinematograaf Hoyte van Hoytema is één van de genomineerden. Na visuele hoogstandjes als Interstellar en Dunkirk, is hij dit keer voor zijn camerawerk in Oppenheimer genomineerd waar hij onlangs voor het eerst een BAFTA voor won. Of hij ook het prestigieuze gouden beeldje in ontvangst mag nemen is 10 maart vanaf 23.30 uur op FilmBox te zien.

Tijdens deze 96ste editie behoren Oppenheimer (dertien nominaties), Poor Things (elf nominaties), Killers of the Flower Moon (tien nominaties) en Barbie (acht nominaties) tot de grote favorieten. Ook dit jaar is de presentatie in handen van komiek en presentator Jimmy Kimmel. Van 23.30-00.00 uur is live de Red Carpet te zien. Vanaf middernacht volgen de uitreikingen. Wie er niet genoeg van kan krijgen stemt op maandag 11 maart en dinsdag 12 maart om 20.30 uur op de filmzender af voor een uitgebreide samenvatting.

Oscar®-waardige films op FilmBox
Om alvast in de stemming te komen kunnen kijkers vanaf 5 maart dagelijks om 20.30 uur bij FilmBox terecht voor Oscar®-waardige films. Met als kers op de taart op zondag 10 maart drie sterke films: Rain Man, Vicky Cristina Barcelona en het Belgisch-Nederlandse Close. De Oscargenomineerde tranentrekker Close brengt de verwoestende gevolgen van pestgedrag onder kinderen in beeld. Het drama, dat deels in Nederland is opgenomen, won meer dan vijftig awards op internationale filmfestivals. Ook bij Film1 en CANAL+ Action kan de kijker zich goed voorbereiden op de Oscars door onder andere te genieten van The Whale, The Wife en The Wolf of Wall Street.

FilmBox in basispakket tien providers
De basiszender FilmBox is sinds 2021 de plek waar filmfanaten altijd ongestoord reclamevrije films kijken, met als wekelijks hoogtepunt een ijzersterke ‘Fil m van de Week’ op maandagavond om 20.30 uur. De zender is beschikbaar in het basispakket van Ziggo (kanaal 100), Canal Digitaal (kanaal 14), DELTA (kanaal 34), Caiway (kanaal 22), Online.nl (kanaal 14), Kabelnoord, Plinq, SKP, Trined en Breedband Helmond.

Uitzendschema Oscars® op FilmBox:

Zo 10 maart, 23.30 uur – 00.00 uur      OSCAR RED CARPET LIVE 2024

Ma 11 maart, 00.00 uur – 3.00 uur         ACADEMY AWARDS LIVE 2024

Ma 11 maart, 20.30 uur                          HIGHLIGHTS ACADEMY AWARDS 2024

Di 12 maart, 20.30 uur                           HIGHLIGHTS ACADEMY AWARDS 2024

Bron en foto © Filmbox