Home News Beste manieren om je huis te beschermen

Beste manieren om je huis te beschermen

© Afbeelding van OpenClipart-Vectors via Pixabay

Wist je dat mensen in de zomer en de lente vaker besluiten om te gaan verhuizen of om hun huis te verkopen? Als jij net een nieuw huis hebt, is het natuurlijk enorm belangrijk om je nieuwe plek zo goed mogelijk te beveiligen. Dit geldt natuurlijk ook voor mensen die recentelijk vastgoed hebben gekocht om te verhuren. Je wilt dat ook je huurders veilig zijn.

Met beveiliging thuis in gedachten heeft Yale een lijst samengesteld met handige beveiligingstips om jou te helpen ervoor te zorgen dat alle mensen en spullen die je dierbaar zijn veilig zijn.

Upgrade de sloten van je nieuwe huis

Een belangrijke eerste stap voor iedereen die verhuist, is het vervangen van de sloten. De vorige eigenaren kunnen aan iedereen die misschien toegang nodig had een reservesleutel hebben gegeven. Dit betekent dat je misschien geen idee hebt wie sleutels van jouw nieuwe huis heeft als je het overneemt. Sloten vervangen kost tijd, maar het is erg belangrijk. Waarom gebruik je deze kans niet om te upgraden naar een slim slot?

Het slimme deurslot Linus® biedt functies zoals het versturen van virtuele sleutels, het automatisch op slot draaien van je deur of automatisch openen zodra je in de buurt van je deur bent. Hierdoor gaat er een hele nieuwe wereld aan mogelijkheden open voor het hele gezin. Het geeft meer vrijheid, en tegelijkertijd ook een verhoogd niveau van beveiliging voor ieder nieuw huis, omdat gebruikers altijd kunnen controleren of de deur op slot is via de Yale Access app. Zo kun je de toegang tot je huis beheren zodat alleen mensen die je vertrouwt binnen kunnen komen met hun virtuele sleutel, telefooncode of via het Yale Smart Keypad.

Slimme verlichting kan geld besparen en je veiliger laten voelen

Geef jezelf een veiliger en warmer welkom thuis door Linus® te combineren met Philips Hue slimme verlichting. Programmeer de lichten zodat ze aangaan zodra je de deur opent. Het zoeken naar sleutels in het donker is niet meer nodig en je hal is een stuk helderder. Slimme verlichting kan ook geprogrammeerd worden om aan of uit te gaan op bepaalde tijden. Zo kun je mensen laten denken dat je thuis bent voor extra veiligheid.

Wanneer je net in een nieuw huis woont, vergeet je soms misschien de lampen uit te doen met een flinke elektriciteitsrekening als gevolg. Bespaar geld met Linus® en de integratie met Philips Hue slimme verlichting door je verlichting te automatiseren zodat alles uit gaat zodra je de deur uit loopt.

Hou je deuren altijd op slot

Een manier om ervoor te zorgen dat je gezin veilig is, is om ervoor te zorgen dat alle deuren altijd op slot zijn. Ook als je thuis bent.

Linus® stelt gebruikers in staat om timers in te stellen voor wanneer ze hun deuren op slot willen. Het slimme slot kan eenvoudig bediend worden met stemcommando’s via vooraanstaande stemassistenten zoals Alexa, HomeKit en Google Assistant. Door middel van de integratie met stemassistenten doet Goodnight Linus® de deuren iedere avond op een specifieke tijd op slot. Zo hebben gebruikers controle over hun sloten zonder ooit op te hoeven staan.

Laat je sleutels niet rondslingeren

Sleutels die vlakbij ramen, deuren of ergens onbeheerd liggen kunnen een enorm veiligheidsrisico zijn. Het maakt je huis aantrekkelijker om in te breken en waardevolle bezittingen zoals auto’s makkelijker om te stelen. Zeker als de sleutels labels hebben waarop staat waarvoor ze zijn. Zorg er daarom altijd voor dat je sleutels op een veilige plek opgeborgen zijn om dit tegen te gaan. Als je ze labelt, gebruik dan een systeem wat alleen jij kan identificeren.

Met het slimme deurslot Linus® heb je geen sleutels meer nodig en hoef je je ook geen zorgen meer te maken waar je ze gelaten hebt. Linus® doet de deur op slot zodra je weggaat en open zodra je dichtbij gedetecteerd wordt. Het enige wat je nodig hebt om de deur te openen is een smartphone of een Yale Smart Keypad. Dit geeft je eenvoudiger en hands-free toegang tot je huis zonder dat je naar je sleutels hoeft te zoeken.

Linus® is ook perfect voor het beheren van huuraccommodaties. De risico’s die met sleutels komen zijn verleden tijd. Linus® geeft je de mogelijkheid om virtuele sleutels naar je gasten te sturen zodat ze binnen kunnen. Als je een accommodatie verhuurt aan een gast kun je eenvoudig de sleutel weer intrekken wanneer hun verblijf over is. Ook kunnen ze meteen binnen zodra ze arriveren en hoeven ze niet meer op zoek naar een sleutelkastje.

Investeer in een goed alarmsysteem

Het kopen van een nieuw huis is de perfecte tijd om na te denken over beveiliging. Waarom gebruik je deze kans niet om je beveiliging te upgraden met een slim alarm? Het Yale SR Smart Home Alarm is makkelijk te installeren en volledig te beheren via de Yale Home App. Het alarm kan gekoppeld worden aan maximaal 40 accessoires, zodat je zelf je eigen perfect passende beveiligingssysteem kunt samenstellen.

Voor nog meer bescherming kun je slimme camera’s plaatsen. Slimme beveiligingscamera’s van Yale voor buiten kunnen geprogrammeerd worden om specifieke delen in en rondom het huis of huuraccommodatie in de gaten houden, zoals de tuin, oprit of bijgebouwen. Camera’s voor binnen kunnen ook toegevoegd worden voor een extra niveau van veiligheid, allemaal zonder maandelijkse kosten.

Deze eenvoudige tips, samen met het Yale-aanbod van beveiligingsproducten, helpen iedere nieuwe huiseigenaar om hun eigendom beter te beschermen. Zo hebben ze de vrijheid om met volle teugen te genieten van hun nieuwe ruimte en alle mogelijkheden die erbij horen.

website: www.yalehome.com/nl

Bron en foto © Yale Afbeelding van OpenClipart-Vectors via Pixabay 

Vorig artikel[Video] Tante Rikie heeft nog één wens: hufters, blijf thuis!
Volgend artikelBear Grylls is terug met een nieuw seizoen ‘Running Wild with Bear Grylls: The Challenge’ op National Geographic