Home News Athene meest stresserende hoofdstad van Europa

Athene meest stresserende hoofdstad van Europa

Athene © PlanetZone

Uit het onderzoek dat werd uitgevoerd door de Britse optieker Lenstore keek hij naar de volgende criteria als levensduurte, aantal werkuren, gemiddeld maandloon, werkloosheidsgraad, algemeen welzijn, uren zonneschijn, luchtkwaliteit en lichtpollutie. Athene bleek op basis daarvan de meest stresserende hoofdstad van Europa te zijn. De Griekse hoofdstad blijkt ook de minste groene ruimtes en parken te hebben.

Athene © PlanetZone

Op de tweede plaats staat Rome. De Italiaanse hoofdstad noteerde ook de tweede hoogste score voor lawaai en lichtverhinder. Op dat vlak moest het alleen Parijs laten voorgaan, de Franse hoofdstad die brons haalt in het stresslijstje. De Belgische hoofdstad Brussel staat op de vierde plaats en Amsterdam staat op plek 7. In meest stresserende hoofdstad wereldwijd staat Bogota uit Colombia op nummer 1 en vervolgens Athene, Mexico Stad staat derde.

De minst stresserende hoofdstad gaat naar het Nieuw Zeelandse Wellington, vervolgens staat Helsinki, Finland op 2 en Reykjavik uit Ijsland nummer 3. Amsterdam staat op plek 9. Ook overige Scandinavische steden als Kopenhagen, Stockholm en Oslo doen het verassend goed en staan zelfs in de top 10.

Foto © PlanetZone

Vorig artikel[Video] League of Legends krijgt nieuwe champion: Nilah
Volgend artikelKNVB komt met strengere veiligheidseisen stadions
Ik ben de eigenaar van Planetzone