Home News Wintertijd weer begonnen, een uur langer slapen

Wintertijd weer begonnen, een uur langer slapen

Je zou het bijna vergeten met deze zomerse temperaturen maar we moeten er toch weer aan geloven, de winter zal er weer aankomen en er wordt nog steeds gebruik gemaakt van de wintertijd.

Vannacht gaat de wintertijd weer in en dat betekend dat je een uur langer in je bed kan blijven liggen of een uur langer kan gaan chillen. Sommige uitgaansgelegenheden houden zich al aan de nieuwe tijden aan en dus een uurtje langer plezier! De klok een uurtje terug zetten betekend ook dat het een uurtje eerder donkerder wordt.

In de nacht van 25 en 26 maart gaat de zomertijd weer in en gaat de klok weer een uurtje vooruit! De vraag is hoelang we de zomer -en wintertijd gaan houden. Er is momenteel een discussie gaande bij de Europese Unie om de zomer of wintertijd af te schaffen. Momenteel doen alle Europese Unie landen mee aan het verplaatsen van de zomer/wintertijd. Nederland begon hiermee in de jaren 70.

Zelf hoef je eigenlijk niets meer te doen, alle smartphones en pc’s schakelen automatisch over op de zomer en wintertijd. De klok gaat om 03.00 uur snachts een uurtje terug naar 02.00 uur. Alleen je eigen horloge of klok moet je wel even veranderen voordat je je straks in je tijden vergist 

Vorig artikel[video] Martin Garrix ’s werelds Nr. 1 DJ in DJ Mag’s Top 100 DJS 2022
Volgend artikelStart kaarverkoop Midwinter spooktocht
Ik ben de eigenaar van Planetzone