Home News Wintertijd gaat in, een uur langer slapen!

Wintertijd gaat in, een uur langer slapen!

Vannacht gaat de wintertijd weer in en dat betekend dat je een uur langer in je bed kan blijven liggen of een uur langer kan gaan chillen tijdens het uitgaan bijvoorbeeld. De meeste uitgaansgelegenheden houden de nieuwe tijden aan en dus een uurtje langer plezier! De klok een uurtje terug zetten betekend ook dat het een uurtje eerder donkerder wordt.

In de nacht van 30 en 31 maart 2024 gaat de zomertijd weer in en gaat de klok weer een uurtje vooruit! De vraag is hoelang we de zomer -en wintertijd gaan houden. Er is nog steeds een discussie gaande bij de Europese Unie om de zomer of wintertijd af te schaffen. Momenteel doen alle Europese Unie landen mee aan het verplaatsen van de zomer/wintertijd. Nederland begon hiermee in de jaren 70.

Zelf hoef je eigenlijk niets meer te doen, alle smartphones en pc’s schakelen automatisch over op de zomer -en wintertijd. De klok gaat om 03.00 uur ’s nachts een uurtje terug naar 02.00 uur. Alleen je eigen horloge of klok moet je wel even veranderen voordat je je straks in je tijden vergist 😉