Home Muziek Twelve points for Joost Klein

[Video] Twelve points for Joost Klein

© Ruud Janssen

Met Europapa, een eerbetoon aan zijn vader, vertegenwoordigt Joost Klein ons land tijdens het Eurovisie Songfestival. Met de song vertelt hij dat er geen grenzen zijn als je je dromen waar wil maken en jouw verhaal wil vertellen. Het nummer is een absurde combinatie van nostalgie, melancholie en blijdschap, verpakt in poëtische teksten en aanstekelijke beats waar Joost bekend om staat. 

Joost: “Europapa gaat over een weeskind dat door heel Europa (en omstreken) reist om zichzelf te vinden en zijn verhaal te vertellen. Eerst kennen de mensen hem niet, maar hij blijft elke kans pakken om zichzelf te laten zien. Europapa is een eerbetoon aan mijn vader. In zijn opvoeding leerde hij me om met een open vizier naar de wereld te kijken.”

Europapa is geproduceerd door Teun de Kruif (Tantu Beats), met een bijzondere bijdrage van DJ Paul Elstak: een van de grondleggers van happy hardcore en de man achter de mega-hit Rainbow in the Sky. Joost schreef zelf de tekst samen met een bijdrage van goede vrienden (rapper) Donnie en Tim Haars (Gerrie van New Kids).

Joost betreedt het Eurovisie podium in de tweede halve finale op donderdag 9 mei. De komende weken legt hij de laatste hand aan de act. “Het Eurovisie-optreden wordt een full circle-experience van verdriet omzetten in euforie. Als mensen mijn act zien, moet de eerste reactie zijn: “Wat gebeurt hier?”. Om de kijker vervolgens toch te raken. Een uitnodiging om dieper te duiken. Op ’t eerste oog lijkt het een hele blije act, maar eenmaal daar voorbij liggen bloed, zweet en tranen.” 

Europapa ging zojuist live in première tijdens een speciale uitzending van de Middag/Avondshow van Arjen Lubach op NPO 1. Het nummer is vanaf nu te beluisteren via alle bekende streaming platforms.

Bron: AvroTros Foto © Ruud Janssen

Vorig artikelProgramma Pinkpop 2024 compleet met toevoeging van o.a. Yungblud, Oliver Heldens, DOOL, Ilse DeLange en 17 andere namen
Volgend artikelDe Jeugd van Tegenwoordig, Ettens Mannenkoor en Natte Visstick op Zwarte Cross 2024