Home Muziek pyjama ‘drive-thru party’ bij 100 % NL voor War Child

[video] pyjama ‘drive-thru party’ bij 100 % NL voor War Child

© 100 % NL / Radiocorp

Kinderen in oorlog leven voortdurend in hun grootste nachtmerrie. Daarom slaan HEMA, radiostation 100% NL en War Child vanaf vandaag de handen ineen om bij deze kinderen hun angsten weg te nemen en ze weer rustig te laten slapen. Onder het motto ‘Laat Kinderen Weer Dromen’ introduceert HEMA een speciale War Child-pyjama, die vanaf vandaag verkrijgbaar is in alle HEMA-filialen en online. 25% van de opbrengst gaat naar War Child. Alle informatie over deze samenwerking én de collectie is te vinden op www.hema.nl/warchild.

De actie is vanmorgen vroeg van start gegaan in de radiostudio van 100% NL, waar DJ Koen Hansen in het programma Goedemorgen 100% NL de eerste pyjama aan bassist Jan Derks en drummer Wouter Prudon van de band Chef’Special, heeft overhandigd. Om dit speciale moment te vieren, is er een ‘drive-thru pyjama party’ bij de studio van 100% NL georganiseerd, waar luisteraars de eerste exemplaren kunnen kopen. 100% NL zal een week lang aandacht besteden aan deze actie en iedereen oproepen om deze unieke pyjama te kopen en zo kinderen in oorlog te steunen. War Child ambassadeurs Vivianne Miedema, Quinty Misiedjan en Britt Scholte en vele andere vrienden van War Child zullen de actie onder de aandacht brengen op sociale media.

Meer kinderen laten dromen

Kinderen in oorlogsgebieden liggen vaak wakker en kijken het gevaar ’s nachts recht in de ogen. ”Voor kinderen die opgroeien in een oorlogsgebied is rustig slapen niet vanzelfsprekend”, zegt Joshua Nolet die met zijn band Chef’Special ambassadeur van War Child is. “Als kind had ik wel het geluk om op een veilige plek te kunnen dromen over mijn toekomst als zanger van een band. Slapen zonder angst. Dit gun ik elk kind.”

“Iedereen heeft wel een favoriete pyjama waar je lekker in weg kunt dromen”, zegt Michiel Mulder, marketing director HEMA. “Wij gunnen kinderen in oorlog dat zij ook weer durven dromen, over wie ze zijn en wat ze willen worden. Daarom hebben wij met liefde een mooie collectie pyjama’s gemaakt om het werk van War Child te ondersteunen.” HEMA doneert 25% van elke verkochte pyjama aan War Child. Aan de pyjama’s zit een tag waarop de actie en het werk van War Child wordt toegelicht.

100% NL drive-thru pyjama party

De bijzondere pyjama is vanmorgen vroeg bij het programma Goedemorgen 100% NL voor het eerst uitgereikt. De kick-off van de campagne wordt gevierd met een drive-thru pyjama party bij de studio van 100% NL. Een geselecteerd aantal luisteraars is uitgenodigd om daar een pyjama te kopen. De bandleden van Chef’Special zullen HEMA tompoucen uitdelen. “Ik ben trots dat we met de ochtendshow en 100% NL een bijdrage kunnen leveren aan dit belangrijke doel”, zegt DJ Koen Hansen van 100% NL. “Ik kijk ernaar uit om samen met HEMA en War Child deze speciale pyjama onder de aandacht te brengen. En geweldig om samen met twee bandleden van Chef’Special vandaag het startschot te geven van een nu al onvergetelijke actie.”

Onzichtbare littekens

Nog altijd groeien wereldwijd 160 miljoen kinderen op in oorlog. War Child zet zich in om deze kinderen te beschermen en helpt hen om te gaan met hun angst. Ernst Suur, directeur van War Child Nederland: “We weten dat één op de vijf kinderen dat een oorlog meemaakt, daar last van houdt. Het zorgt voor onzichtbare littekens zoals heftige nachtmerries. Wij kunnen daar iets aan doen.”  

Recht op een veilige plek

War Child geeft kinderen een veilige plek. Door middel van creatieve activiteiten, sport en spel leren ze omgaan met de heftige ervaringen en angsten, en versterkt War Child hun veerkracht – en die van hun ouders -, zodat ze beter kunnen omgaan met de omstandigheden waarin ze leven. War Child kan kinderen een veilige plek geven. Fysiek, maar ook in hun hoofd. Zo zorgen we ervoor dat kinderen zich weer veilig voelen en dat zij zichzelf en elkaar kunnen vertrouwen. Want kinderen horen niet thuis in oorlog. Nooit.

https://www.instagram.com/reel/CW26CShqzQV/?utm_source=ig_web_copy_link

www.hema.nl/warchild

Bron en foto © 100 % NL / Radiocorp

Vorig artikel[video] Bijna 21.000 huishoudens in Doetinchem aangesloten op gigabit-internet van Ziggo
Volgend artikelRapper Sjaak en zanger Henk Westbroek sluiten zich aan bij het Roast-panel