Home Muziek [video] Lijpe staat met zijn album op #1 ‘501’ van Bilal Wahib absolute single #1 deze week

[video] Lijpe staat met zijn album op #1 ‘501’ van Bilal Wahib absolute single #1 deze week

0
[video] Lijpe staat met zijn album op #1 ‘501’ van Bilal Wahib absolute single #1 deze week

De stijgende lijn van Lijpe zijn carrière heeft wederom een nieuw hoogtepunt bereikt: ‘Verzegeld’ is vandaag op nummer 1 binnengekomen in de Nederlandse Album Top 100 en is daarmee alweer het vierde nummer-1 album van de artiest. Direct na de release betraden alle twaalf de tracks de Spotify Top 50 hitlijst (met ‘Bakstenen ft. Kevin’ als hoogste binnenkomer op #5). Opnieuw bewijst Lijpe hiermee dat hij zijn inmiddels legendarische status als artiest meer dan verdient en op deze manier ook zeker in stand houdt.

”Het binnenkomen op #1 zie ik zeker als iets moois en iets om trots op te zijn. Ik ben blij dat ik na negen albums nog steeds zoveel support krijg van mijn fans en daar ben ik ze heel dankbaar voor. Deze is voor jullie!” 
– 
Lijpe

De Maarssense rapper is 2021 ijzersterk begonnen. Vorige maand werd namelijk ook bekend gemaakt dat Lijpe zijn vorige album ‘Dagboekgenomineerd is voor een Edison Pop in de categorie ‘Hiphop’. ‘Verzegeld’ is het negende studio-album van Lijpe. De nummers op het album voelen stuk voor stuk aan als brieven vol met inspirerende verhalen die de artiest deelt met zijn trouwe luisteraars. Hij rapt over zijn leermomenten in het leven en persoonlijke zaken. ‘Verzegeld’ is geïnspireerd door het schrijven van brieven, te zien aan het artwork met de ‘Lijpe’- postzegel en de verzegeling. Het album kent sterke featurings van Frenna, Kevin, KA en JoeyAK. De producties zijn gedaan door onder meer Jordan Wayne, Monsif, MB en Chievva

‘501’ van Bilal Wahib absolute #1 deze week

Slechts twee weken na het uitbrengen van ‘501’ is Bilal Wahib met Ronnie Flex binnengekomen op #1 in de Single Top 100. Op de catchy single worden de vrouwelijke rondingen in de welbekende jeans bezongen. Het is niet de eerste keer dat Bilal Wahib dit weet te presteren, met de monsterhit ‘Tigers’ claimde hij eerder al de eerste plek in de hitlijsten. Op beide nummers is het lastig stil te blijven zitten; om die reden is er voor ‘501’ een speciale choreo only video uitgebracht nadat de officiële videoclip eerder al verscheen. Eerder maakte Bilal al bekend dat hij dit voorjaar met zijn debuutalbum zal komen. Met een Noorderslag optreden en twee Edison Pop-nominaties voor ‘Beste Nieuwkomer’ en ‘Beste Song’ trekt Bilal Wahib de stijgende lijn van 2020 door in 2021.

“Wauw mijn weekend kan niet beter beginnen! Elke release blijft spannend, het is namelijk altijd de vraag wat de track gaat doen, maar we did it again! Ik ben super trots op de nummer #1 positie.”
– Bilal Wahib

Dat Bilal van alle markten thuis is bewees hij nogmaals in de videoclip van ‘501’, waarin hij voor het eerst dansend te zien is. De choreografie die hij danst kwam deze week online en hierbij werd een challenge in het leven geroepen op TikTok. Met de hashtag #fullydenim worden luisteraars uitgedaagd om in hun mooiste denim kleding de choreografie te dansen. Dit wordt dan ook vol op gedaan, te zien aan de ruim 5000 video’s die er al van zijn gemaakt.

De geboren Amsterdammer zal ‘501’ naar alle verwachting volgende week zondag voor het eerst live uitvoeren. Bilal Wahib is één van de acts op het Back To Live-popfestival van Fieldlab. Het festival zou aankomende zondag plaatsvinden, maar vanwege de weersomstandigheden is dit een week verplaatst. Het is een van eerste keren dat Bilal gaat optreden voor een grote groep mensen, nadat zijn carrière een vlucht nam tijdens de coronaperiode. Hierover zegt hij dat hij het spannend vindt, maar ook dat hij van deze spanning houdt. Op het festival is naast Bilal Wahib onder meer ook Top Notch-talent Froukje te bewonderen.

Bron en foto © TopNotch