Home Muziek Hannah Mae scoort uit het niets een nummer-1 hit in Vlaanderen

[Video] Hannah Mae scoort uit het niets een nummer-1 hit in Vlaanderen

© Iconicstudios

De single is nog maar net verschenen, maar niemand bij onze zuiderburen kan er meer omheen: ‘Wat Wil Je Van Mij’, een duet van de Nederlandse singer-songwriter Hannah Mae en de Belgische hitzanger Metejoor. De song kwam vrijdag binnen op nummer 1 in de Vlaamse Ultratop 30, bereikte al een half miljoen streams en staat op hoge rotatie bij vrijwel alle radiostations in Vlaanderen. Ook in Nederland begint het inmiddels op te vallen dat er iets heel speciaals aan de hand is met deze song. 

Het ontstaan van de song leest een beetje als een sprookje. Hannah Mae (Emmen, 1998) volgde een opleiding om voor de klas te gaan staan, maar werd in 2019 bij toeval door Ilse DeLange ontdekt. Haar Engelstalige single Back To You’ werd een grote radiohit, tot grote hoogte gestuwd door het gebruik in een supermarktreclame. Hannah maakt een vliegende start, betovert heel Nederland met haar prachtige stem en aan haar debuutalbum wordt ondertussen hard gewerkt. 

De zoektocht om tot een perfect debuut te komen brengt veel artiesten aan het twijfelen. En dan staat Hannah ook nog eens voor de klas om haar PABO-diploma te halen. Tijdens de pandemie Hannah vraagt zich af of ze wel op de juiste weg zit. 

Dan krijgt ze ineens een telefoontje van producersduo The Companions. “Heb jij misschien zin om eens een keer met ons te schrijven? Maar… wij willen dat wel heel graag in het Nederlands proberen.” Het blijkt verrassend genoeg een gouden greep en het vuur in Hannah wakkert weer aan. Tegelijk is er ook de twijfel: “Wil ik eigenlijk wel in het Nederlands te zingen?” Als ze de eerste song samen opnemen valt meteen alles op z’n plek. Bijna alles. 

“Huh? Van wie is die stem?” Wanneer Hannah op een dag nietsvermoedend de studio binnen komt lopen hoort ze iets magisch uit de speakers komen. Zonder ernaar op zoek te zijn vond Hannah Mae niet alleen een nieuwe sound in haar eigen taal, maar ook de ideale  duetpartner. Zonder het haar te vertellen vroegen haar producers aan de Vlaamse hitzanger Metejoor of hij niet eens wil proberen om een tweede stem te zingen op Hannah’s nieuwste song. De duetversie van ‘Wat Wil Je Van Mij’ blijkt een schot in de roos. “Dat moment was echt onvergetelijk. Ik wist van niets en kon haast niet geloven hoe mooi onze stemmen bij elkaar kleuren!”, aldus Hannah. 

Ze besluiten ter plekke samen om het liedje direct op single uit te brengen.

Bron en foto © Iconicstudios

Vorig artikelLasse Wehmeyer tekent eerste profcontract bij Heracles Almelo
Volgend artikel[Review] Goat Simulator 3