Home Muziek Vanaf vandaag te horen: de Album Top 500 Allertijden

Vanaf vandaag te horen: de Album Top 500 Allertijden

Radio Veronica staat vanaf vandaag in het teken van de Album Top 500 Allertijden, een verzameling van de 500 beste albums ooit gemaakt. De lijst is samengesteld door de luisteraars van Radio Veronica. Zij worden getrakteerd op twee nummers van ieder album, zowel de echte klassiekers als de minder bekende pareltjes komen voorbij. Hoe de Top 10 eruit ziet, zal tot het laatste moment geheim blijven. De ontknoping is vrijdag 14 februari vlak voor 18.00 uur te horen op Radio Veronica. 

Meeste noteringen

Queen is samen met U2 net als in 2019 de meest succesvolle artiest in de lijst. Beide staan met maar liefst twaalf albums in de Album Top 500 Allertijden. David Bowie betreedt als nieuwe nummer 3 het podium met tien album noteringen. Pink Floyd, Metallica, Coldplay en Golden Earring blijven niet ver achter met ieder negen noteringen.

Van eigen bodem

De hoogste genoteerde Nederlandse artiest in de lijst is Golden Earring. De Haagse rockers zijn met het album ‘The Naked Truth’ terug te vinden op de vijftigste positie. Ook het nieuwste album van Kensington ‘Time’ heeft met de 84ste positie een plekje in de Top 100 te pakken. Opvallend is dat Kensington met al hun vijf uitgebrachte albums in de Album Top 500 Allertijden staat.  De band Normaal sluit met het volledig Nederlandstalige album ‘Deurdonderen’ de Top 100 af.

Oud en nieuw Het oudste album in de lijst staat op naam van Elvis Presley met het gelijknamige album ‘Elvis’, uitgebracht op 19 oktober 1956. ‘Everyday Life’ van Coldplay is het meest recente album in de lijst, uitgebracht op 22 november 2019

De Radio Veronica Album Top 500 Allertijden is op zaterdag 8 februari vanaf 12.00 uur tot en met vrijdag 14 februari 18.00 uur te horen. Radio Veronica is de enige radiozender die een albumlijst uitzendt.