Home Muziek Tiësto’s label Musical Freedom kondigt eerste compilatie-album ooit aan met daarbij ’s...

Tiësto’s label Musical Freedom kondigt eerste compilatie-album ooit aan met daarbij ’s werelds grootste B2B livestream

We kunnen nu allemaal wel vrolijk nieuws gebruiken en de release van het eerste compilatie-album sinds de oprichting van Tiësto’s label Musical Freedom in 2009, gaat heel veel mensen blij maken deze maand. Op 29 mei verschijnt het album genaamd ‘Musical Freedom Unlimited’ met 20 nieuwe nummers die diversiteit van het label perfect laat zien.

Het ‘Musical Freedom Unlimited’ compilatie-album features de eerste release van het geweldige duo Breathe Carolina na de onthulling van hun album, een gloednieuwe collab van Tiësto, DJ’s From Mars, Rudeejay en Dabrozz en nog vele artiesten van het label zoals Valy Mo, Magnificence, Cheyenne Giles, Moska, BYOR en SWACQ. Musical Freedom noemt het een ‘statement release’, om de kijk van het label op dance te demonstreren door de vele mogelijkheden en diversiteit van het genre in één mix samen te brengen. In  deze ongekende tijd voor de muziekindustrie biedt het album ook een waardevol platform voor dance producers die op dit moment niet in staat zijn het publiek op de gebruikelijke manier te bereiken en brengen met het album de club speciaal naar de thuis luisteraars toe.  

‘Het is geweldig om zoveel van onze favoriete artiesten bij elkaar te hebben voor één album project, zegt Tiësto. ‘Al meer dan 10 jaar is Musical Freedom een manier om verschillende stijlen en genres, die uniek en fris zijn en goed op de dansvloer werken, te promoten. Musical Freedom Unlimited is het perfecte voorbeeld van alles dat het label vandaag de dag in huis heeft. Veel van deze tracks komen rechtstreeks uit mijn eigen festival sets.’

Om de compilatie album release goed te vieren, organiseert Musical Freedom de grootste back-to-back livestream ooit gezien. De immense line-up bestaat uit Breathe Carolina, Sunstars, Ice & Diaz, Valy Mo, Ayor, Magnificence, Cheyenne Giles, MOSKA, BYOR, SWACQ, Antoine Delvig, Love For Justice, Massapeals, Kodat, Softest Hard, Silkdope, ALRT, Reece Low en Olly James. De 9-uur durende livestream begint om XX (tijdzone) en kan worden bekeken op de Youtube en Twitch kanalen van Musical Freedom.

Dit ongelooflijke pakket aan tracks laat zowel de bombastische bass house en big room sounds horen, maar ook tracks die het tempo opvoeren, die inspiratie halen  uit oldskool rave en happy hardcore. Het album is het geluid van de cutting edge dance floor, met langverwachte tracks geteased in Tiësto’s pre-lock down sets, tracks die je de komende jaren nog veel gaat te horen als clubs en festivals de deuren weer openen. Maar voor nu; maak je klaar voor een mooi feestje in eigen huis op 29 mei en mis het niet! 

Tracklist:

Tiësto & DJs From Mars vs Rudeejay & Dabrozz – The Drop
Breathe Carolina – Thats My Music
Sunstars – Be Alright (Extended Mix)
Ice x Diaz – WIP (Radio Edit)
Valy Mo – WTF (Explicit)
Magnificence & Ayor – Set Me Free (Extended Mix)
Cheyenne Giles – Don’t Wanna
Aazar & Godamn – Big Beat
MOSKA – 90s
BYOR – Feeling Right
Breaking Beattz & Mochakk – Secret
Volkoder – Take Me
Antoine Delvig & Love For Justice – Dirty G (Extended)
SWACQ – POW!
Toby Green – Motorkraft
Holy Goof & Massappeals – Everybodied
Kodat – Take Me With You (Radio Edit)
Softest Hard – Whatever You Want
Reece Low & Olly James – Meant To Be
Sikdope X ALRT – Fly With You

Bron © The Media Nanny