Home Muziek The Park lanceert augmented reality app voor nieuwe K3 single ‘Piramide van...

The Park lanceert augmented reality app voor nieuwe K3 single ‘Piramide van Liefde’

The Park brengt in samenwerking met Studio 100 entertainment in je woonkamer, aan de hand van de interactieve app van de nieuwe K3-single “Piramide van Liefde”. Klaasje, Marthe en Hanne dansen via augmented reality de choreografie van dit nieuwe nummer bij jou thuis of elders. Sterker nog: je kan via deze app samen met je favoriete K’tje het nieuwe dansje zelf doen. Download de app hier, helemaal gratis!

Door COVID-19 zijn de mogelijkheden voor een ‘uitje’ buitenhuis schaars, de restaurants zitten dicht en er mag niet samen gesport worden. Een bezoek aan een concert van K3 zit er al helemaal niet in. Tijdens deze lockdown is entertainment belangrijker dan ooit en The Park heeft de oplossing.

Via de app is het mogelijk om K3 in augmented reality bij je thuis de choreografie van hun nieuwe nummer te zien uitvoeren. Fans kunnen met de interactieve app niet alleen K3 laten dansen waar ze maar willen, maar ze kunnen ook samen met Hanne, Marthe of Klaasje een eigen video van het bijhorende dansje maken. 

The Park heeft, naast haar 7 virtual reality-locaties, altijd de ambitie gehad om innovatieve entertainment bij de mensen thuis te brengen.  In samenwerking met Studio 100 is K3 360° rondom gefilmd aan de hand van opnames in een green key setup die aan volumetric capturing doet. Bekijk de making-off hier. Door de ontwikkelingen van The Park is het in de app mogelijk voor K3 fans en hun ouders om in de huiskamer te dansen met hun favoriete meidengroep.

Philippe De schutter, CEO The Park: “Naast onze traditionele VR-ervaringen hebben we al een paar keer samengewerkt met content producenten om de kijker of de fan actief te betrekken bij een tv-programma of serie. Ik ben dan ook erg blij met deze samenwerking met Studio 100 waarbij we ook naar een jongere doelgroep de mogelijkheden van technologie en entertainment gaan inzetten. De afgelopen maanden was in-home entertainment belangrijker dan ooit. We zijn met The Park gestart met onze externe locaties, maar willen ook meer bij de mensen thuis geraken. Nu brengen we met deze augmented reality app K3 tot bij de kinderen thuis.” 

Hanne: “Na onze speciale presentatie van ons nieuw album ‘Dans van de Farao’ via livestream, zijn we bijzonder fier op dit volgende innovatieve project.”

Klaasje: “Zeker in deze coronatijden is deze app bijzonder dankbaar. Omdat wij het publiek nu helaas niet fysiek tijdens onze shows kunnen ontmoeten, komen wij dansen op de salontafel bij de mensen thuis!”

Marthe: “Het is echt bijzonder wat er door nieuwe technologieën allemaal mogelijk is en daar stappen we als K3 graag in mee.”    

Piramide van Liefde
‘Piramide van Liefde’ is de nieuwe single van het album ‘Dans van de Farao’ en de gelijknamige film. Je kan deze film vanaf 16 december komen bekijken in de zalen van Kinepolis en andere bioscopen in Nederland. De app ‘Piramide van Liefde’ is gratis te downloaden in de App Store of bij Google Play. Augmented Reality is een nieuwe en innovatieve technologie die het beste werkt bij recente smartphones/tablets (maximaal 3 jaar oud).

Fans die samen met K3 dansen en hun video delen op Facebook, Instagram of Tiktok met hashtag #K3in3D maken kans op verschillende exclusieve prijzen, waaronder tickets bij The Park. Om alle fans de mogelijkheid te geven om deel te nemen aan de wedstrijd, kunnen ook gewone dansfilmpjes ingestuurd worden waarin meegedanst wordt op het nieuwe nummer.

Bron ©The park / Studio 100