Home Muziek Sef dropt single ‘Oceaan’ met Gerson Main en kondigt album en live...

Sef dropt single ‘Oceaan’ met Gerson Main en kondigt album en live show aan

Twee jaar na zijn laatste album laat alleskunner Sef vandaag weer van zich horen. Zijn nieuwe maxi-single bevat twee nieuwe tracks: ‘Oceaan’ met Gerson Main en ‘Hart Van Een Kind’. In beide nummers stelt Sef zich zeer persoonlijk op. “Het voelde het beste om persoonlijke muziek te maken. Al het andere wat ik probeerde te schrijven voelde niet belangrijk genoeg. Ik kwam erachter dat heel direct en eerlijk zijn de enige manier was waarop ik in mijn levensfase rapmuziek kon maken die er voor mijn gevoel toe doet.” 

Op ‘Oceaan’ schetsen Sef en Gerson een ontspannen, levenslustige sfeer die nestelt in je brein en oorschelp. De door Sef zelf geregisseerde bijbehorende video ziet vandaag het levenslicht en dient als sfeervol decor en visuele verdieping van de ambiance van de track, zonder te overprikkelen. 

Nieuw album ‘El Salvador’
De maxi-single is het eerste wapenfeit van een nieuw album genaamd ‘El Salvador’ dat de grotere levensvragen niet schuwt. Sef licht toe: “Het aanstaande album gaat over dromen, gebroken dromen zoeken naar betekenis. Hoop houden maar de tijd voelen wegtikken, ouder worden, jong blijven. Al je pijlen richten op wellicht onhaalbare doelen. En tegelijkertijd vrede hebben met het feit dat dingen zijn zoals ze zijn. El Salvador. De Verlosser.

Live in Paradiso Noord
Tegelijkertijd met deze release maakt Paradiso bekend dat Sef een live show zal geven in de Tolhuistuin op de liefdevolle datum 14 februari. De kaartverkoop voor dit concert start op maandag 2 december om 10:00 uur.

Over Sef
Uomo-universalis en rapper-turned-pop-artiest Sef (Yousef Gnaoui) begon zijn muzikale carrière binnen de groep ‘Flinke Namen, waarmee hij meerdere hits scoorde zoals ‘Wolken’ en ‘Als Zij Langsloopt’. In 2011 bracht hij voor het eerst solo muziek uit onder de naam Sef en scoorde meteen een hit met ‘De Leven’, titelsong van de film Rabat. Yousef manifesteerde zich ook als grafisch ontwerper en regisseur; hij maakte veel van zijn eigen artwork en videoclips, evenals die van collega-artiesten. Met zijn 2e album ‘In Kleur’, dat verscheen met een zelf ontworpen en geredigeerde magazine, werd hij genomineerd voor een 3FM en Edison award. Ook zijn 3e album ‘Excusez Moi’ (2017) mocht rekenen op lovende recensies. Datzelfde jaar startte met Pepijn Lanen (De Jeugd van Tegenwoordig) de podcast ’Yous & Yay: New Emotions’ voor de VPRO die inmiddels is uitgegroeid tot 1 van de best beluisterde podcasts in de Benelux.