Home Muziek Record niet gehaald: dj’s langer opgesloten dan eerste editie

Record niet gehaald: dj’s langer opgesloten dan eerste editie

© Qmusic

Helaas is het Mattie Valk, Domien Verschuuren, Kai Merckx en Bram Krikke niet gelukt om binnen de huidige recordtijd van 72 uur de Q-escape room te verlaten. Met slechts één van de vier antwoorden van de muzikale code juist, verstrijkt vanmiddag de recordtijd. 

De dj’s bevinden zich in het hoofdkwartier van de Kerstman op de Noordpool en worden flink op de proef gesteld. Met behulp van luisteraars puzzelt het viertal om dichterbij de oplossing te komen. Ook al zijn ze hermetisch opgesloten in de Q-escape room, ze moeten wel uit hun comfortzone treden en out of the box denken. Zo was een karaokesessie voor Domien een gruwel, net als de pressure room, waarin de dj’s individueel onder grote druk moeten presteren. Met het falen van Mattie om de laatste pressure room-opdracht te volbrengen, kwam het volgende invoermoment te vervallen. Het lukte Mattie niet om binnen 15 seconden 250 ballen uit een bak te halen. 

Verder moesten dj’s tot nu toe een groot ijsblok openbreken, druiven tot wijn stampen en kregen ze hints van niemand minder dan meesterpatissier Rudolph van Veen. Zaterdagavond was de kerstviering, waarbij de dj’s gedichten voor elkaar hebben geschreven. Vooral om het gedicht van Domien aan Kai kreeg iedereen de slappe lach.   Drie keer per dag krijgen ze de kans om de juiste titel + artiest door te geven. Hebben de dj’s allemaal hun eigen hit geraden? Dan ontsnappen ze uit de Q-escape room. Kloppen de antwoorden niet, of staan ze niet in de juiste volgorde? Dan moeten ze wachten tot de volgende ontsnappoging.

Hoe het werkt?
Een dag, een week of misschien wel tot na kerst. Vorig jaar wisten de dj’s zich pas na bijna 6 dagen te bevrijden. De enige manier om te ontsnappen is het raden van de juiste titel en artiest, de oplossing van de muzikale code. In de Q-escape room bevinden zich allerlei puzzels die de dj’s dichter bij de oplossing brengen. Elke dag tussen 06:00 uur en 20:00 uur wordt er live radio gemaakt vanuit de Q-escape room. Mattie, Domien, Kai en Bram verblijven continu in de escape room, ze eten en slapen er dus ook.  

Jaartal           Dj’s                                                  Thema                               Aantal uren

2019              Mattie, Marieke en Domien               Basic Escaperoom            72 uur

2020              Mattie, Marieke, Domien en Kai        Platenzaak                        75,5 uur

2021              Mattie, Marieke, Domien en Bram    Museum                            140,25 uur

2022              Mattie, Domien, Kai en Bram            Hoofdkwartier Kerstman   ?

Kijk hier mee via de livestream

Bron en foto © Qmusic

Vorig artikel3FM Serious Request van start met Glazen Huis in Amersfoort
Volgend artikel[Video] Cast en bezoekers dansen de Coco Loco tijdens de feestelijke premiére van de nieuwe bioscoopfilm: Het feest van Tante Rita