Home Muziek Qmusic-dj’s Mattie, Domien, Kai en Bram ontsnappen na 141 uur uit Q-escape...

Qmusic-dj’s Mattie, Domien, Kai en Bram ontsnappen na 141 uur uit Q-escape room

© Qmusic

Na 141 uur en 14 ontsnappingspogingen zijn Mattie Valk, Domien Verschuuren, Kai Merckx en Bram Krikke op vrije voeten. Het is ze op de zevende dag gelukt samen met de luisteraars de muzikale code te kraken en de Q-escape room te verlaten. Dit is de langste periode tot nu toe dat vier Q-dj’s opgesloten zaten in de Q-escape room. Vorig jaar lukte het ze immers om een uur eerder te ontsnappen, na 140 uur.

De mannen hebben het voor elkaar gespeeld voor kerst weer thuis te zijn door het raden van een muzikale code, die bestond uit vier ultrakorte fragmenten. De muzikale code was:

Mattie: Destiny’s Child – ‘8 Days of Christmas’
Domien: David Guetta & Rihanna – ‘Who’s That Chick’ 
Kai: Elton John & Kiki Dee: ‘Don’t Go Breaking My Heart’
Bram: De Jeugd van Tegenwoordig – ‘Get Spanish’

© Qmusic

Hiermee is de radiomarathon die afgelopen donderdag begon, mede dankzij de luisteraars tot een goed einde gebracht. Na exact 141 uur en 15 minuten. Er is veel gebeurd in die 141 uur dat Mattie, Domien, Kai en Bram opgesloten zaten in het hoofdkwartier van de Kerstman, het thema van dit jaar. Er werden verschillende ruimtes ontdekt, Kai zat opgesloten in een verpakking van een speelgoedpop, storm ‘Marieke’ kwam langs, Bram klom in de schoorsteen, er werd karaoke gezongen, de dj’s organiseerden een kerst-mannenavond met cadeaus en gedichten en er is héél veel gepuzzeld. En het belangrijkste: luisteraars zijn stad en land afgereisd om de dj’s te helpen met hints die overal verspreid waren. De berichtenbox ontplofte en de dj’s hadden dagelijks zo’n 10.000 berichten te verwerken.

Bron en foto © Qmusic