Home Muziek Pokemon 25 l The Album verschijnt op 15 oktober

Pokemon 25 l The Album verschijnt op 15 oktober

© The Pokémon Company International

Pre-order van verzamelalbum met nummers van Katy Perry, Post Malone, J Balvin en anderen
 
Uitbreiding van line-up met nieuwe artiesten, onder wie Lil Yachty, Tierra Whack en Jax Jones

Op 15 oktober verschijnt bij Capitol Records Pokémon 25: The Album als onderdeel van een groots, één jaar durend muziekspektakel van The Pokémon Company International in samenwerking met Universal Music Group. Onderaan staat de tracklist van het verzamelalbum, die vandaag bekend gemaakt is bij de start van de pre-order. Bestel Pokémon 25: The Album hier vooruit.

De viering van het 25-jarig jubileum werd afgetrapt met Post Malone’s verrassingscover ‘Only Wanna Be with You – Pokémon 25 Version‘, de enorme hit van Hootie & the Blowfish uit de jaren 90, die hij zong tijdens het virtuele Pokémon-concert P25 Music in februari 2021. Popicoon Katy Perry bracht in mei haar themanummer ‘Electric’ voor het album uit. Nieuwe nummers van Vince Staples (‘Got ‘Em’), Cyn (‘Wonderful’) en Mabel (‘Take It Home’) – verzameld op The Red EP – volgden in augustus, samen met het nummer ‘Game Girl‘ van Louane. Degenen die het digitale album vooruitbestellen, ontvangen deze zes nummers meteen. Het verzamelalbum bevat daarnaast nieuwe nummers van  J Balvin, Lil Yachty, Jax Jones met Sinead Harnett, Yaffle (Japanse artiest/producer uit Tokio)en Tierra Whack plus Zhu’s alternatieve uitvoeringen van de nummers op The Red EP. Deze uitvoeringen zijn te horen op The Blue EP, die vorige maand uitgebracht is.

Over zijn samenwerking met een merk als Pokémon en over het feit dat hij een van de laatste artiesten is van wie een nummer voor dit langverwachte album aangekondigd is, zegt Lil Yachty: “Ik ben altijd al een enorme Pokémon-fan geweest en ik greep de kans om met een nummer op het album te komen dan ook met beide handen aan. Ik heb het nummer ‘Believing’ met veel plezier opgenomen en ik hoop dat het mijn fans ertoe aanzet hun dromen na te jagen.”

 “P25 Music is een ongelooflijke campagne geweest. We hebben hierbij kunnen samenwerken met vele geweldige muzikanten ter gelegenheid van 25 jaar Pokémon”, aldus Colin Palmer, Vice President Marketing bij The Pokémon Company International. “Nu we aftellen naar de release van ‘Pokémon 25: The Album’ en het hoogtepunt van dit één jaar durende avontuur, kijken we vol verwachting uit naar de bijdragen van Lil Yachty, Tierra Whack, and Jax Jones aan het feest en naar de eigen unieke sound en invulling van hun op Pokémon geïnspireerde nummers voor dit jubileumalbum.”

Fans kunnen via Pokemon.com/25 op de hoogte blijven van het allerlaatste nieuws over P25 Music en andere festiviteiten van het merk ter gelegenheid van het 25-jarig jubileum van Pokémon.
Pokémon-fans en muziekliefhebbers kunnen online meepraten via @Pokemon en #Pokemon25.

Katy Perry © Christine HahnTracklist van Pokémon 25: The Album

 1. Katy Perry – Electric
 2. Jax Jones – Phases (with Sinead Harnett)
 3. Mabel – Take It Home
 4. Lil Yachty – Believing
 5. J Balvin – Ten Cuidado
 6. Cyn – Wonderful
 7. Vince Staples – Got ‘Em
 8. Louane – Game Girl
 9. Tierra Whack – Art Show
 10. Post Malone – Only Wanna Be With You (Pokémon 25 Version) 
 11. Yaffle – Reconnect (feat. Daichi Yamamoto & AAAMYYY)*
 12. Mabel – Take It Home (ZHU Remix)
 13. Cyn – Wonderful (ZHU Remix)
 14. Vince Staples – Got ‘Em (ZHU Remix)

*Alleen digitaal album

Bron en foto © The Pokémon Company International

Vorig artikelScare Me l het horror evenement van Almere
Volgend artikelAmazon Prime Video geeft groen licht voor de Wilderness