Home Muziek On Stage afl 6: Danny Vera

On Stage afl 6: Danny Vera

3-3-2021 Utrecht, Nederland. Voor het 8-delige VPRO programma On Stage dat werd opgenomen in Tivoli/Vredenburg mocht Danny Vera als een van de hoofdgasten de line up samenstellen van de bands. Copyright Paul Bergen

Welke band moeten we allemaal horen volgens Eefje de Visser? Hoe brengt Joost van Bellen een ode aan het nachtleven? In VPRO’s On Stage gooit presentatrice Nadia Moussaid samen met een hoofdgast de deuren wijd open voor Nederlandse muzikanten en kunstenaars. De zesde hoofdgast is Danny Vera.

In de zesde aflevering van de achtdelige VPRO-reeks On Stage is zanger, muzikant en songwriter Danny Vera te gast. In twintig jaar tijd perfectioneerde Danny zijn eigen stijl, en nu voert hij de Top2000 aan met zijn hit ‘Rollercoaster’. Vera wil het deze avond dan ook hebben over het ambachtelijke van muziek maken. ‘Ik hou erg van mensen die lang geleden een stijl hebben gekozen en daar steeds weer beter in zijn geworden.’ Naast zijn eigen muziek is er ook gipsyjazz van het Rosenberg Trio, bluegrass van Tim Knol and the Blue Grass Boogie Men, psychedelische southern rock van DeWolff, gospel van Michelle David en The Gospel Sessions en folk van Jack Poels, de zanger van Rowwen Hèze. Halverwege geeft Danny Vera glunderend toe: ‘Het is wel heel lekker om weer livemuziek te horen.’

Over On Stage:

Als gevolg van de coronamaatregelen zijn de zalen en de podia van Nederland leeg. Niet leuk voor de liefhebber die het zonder de podiumkunsten moet stellen. En vooral niet leuk voor de kunstenaars en artiesten. Voor hen wordt de nood steeds hoger. Agenda’s blijven leeg. Er is geen werk en dus geen geld. Maar in de oefenruimtes en de ateliers broeit het. Er wordt muziek en theater gemaakt voor betere tijden, wanneer het publiek de zalen weer in mag. Tot die tijd gooit On Stage vanuit TivoliVredenburg de deuren van de zaal wagenwijd open. 

Tijdens een uitzending kan alles: dans, theater, muziek en andere varianten van uitvoerende kunst. De optredende artiesten die we zullen zien zijn er allemaal op voorspraak van de hoofdgast, die met Nadia zijn keuze zal toelichten. Zo wordt er niet alleen een portret gemaakt van de smaak van die gast, maar ook een portret van makend Nederland.

On Stage is een programma in het kader van het Actieplan Cultuur van de NPO, waarmee de publieke omroep muzikanten en kunstenaars een alternatief podium wil bieden tijdens de Coronacrisis.

On Stage aflevering 6: Danny Vera

zondag 14 maart om 19.20 uur bij VPRO op NPO 2

Website: vpro.nl/onstage

Hashtag: #onstage

Bron© VPRO Foto © Paul Bergen

Vorig artikelNetflix deelt langverwachte eerste beelden van Ferry
Volgend artikelHet levensverhaal van André Hazes in nieuwe vierdelige documentaire Kleine Jongen