Home Muziek On Stage afl 5: Soundos El Ahmadi

On Stage afl 5: Soundos El Ahmadi

Welke band moeten we allemaal horen volgens Eefje de Visser? Welke artiesten brengt Danny Vera mee? Hoe brengt Joost van Bellen een ode aan het nachtleven? In VPRO’s On Stage gooit presentatrice Nadia Moussaid samen met een hoofdgast de deuren wijd open voor Nederlandse muzikanten en kunstenaars. De vijfde hoofdgast is Soundos el Ahmadi.

In de vijfde aflevering van de achtdelige VPRO-reeks is comedian, actrice, covergirl, tafeldame en roastkoningin Soundos El Ahmadi te gast. Zij brengt makers mee die, net als zij, voor zichzelf een plek hebben veroverd. Er is feministische rap van Lauwtje, kwetsbare hiphop van S10 en pop van de jonge band Belle & the Beats, daarnaast theater van Fadua El Akchaoui en spoken word van Luan Buleshkaj. Bovendien is er een duet te zien uit de voorstelling Baby Don’t Hurt Me van het Nederlands Dans Theater

Nu ze niet kan optreden, mist Soundos het theater enorm. Kunst is álles voor haar, zegt ze in deze aflevering van On Stage. ‘De kunst- en cultuursector heeft de laatste jaren een slechte naam gekregen. Maar kunst is overal. Bij een begrafenis heb je kunst. Op straat zie je kunst. We hebben het gewoon nodig. Het is zalvend voor de ziel.’

© Robert Lagendijk Belle&theBeats

Over On Stage:

Als gevolg van de coronamaatregelen zijn de zalen en de podia van Nederland leeg. Niet leuk voor de liefhebber die het zonder de podiumkunsten moet stellen. En vooral niet leuk voor de kunstenaars en artiesten. Voor hen wordt de nood steeds hoger. Agenda’s blijven leeg. Er is geen werk en dus geen geld. Maar in de oefenruimtes en de ateliers broeit het. Er wordt muziek en theater gemaakt voor betere tijden, wanneer het publiek de zalen weer in mag. Tot die tijd gooit On Stage vanuit TivoliVredenburg de deuren van de zaal wagenwijd open. 

Tijdens een uitzending kan alles: dans, theater, muziek en andere varianten van uitvoerende kunst. De optredende artiesten die we zullen zien zijn er allemaal op voorspraak van de hoofdgast, die met Nadia zijn keuze zal toelichten. Zo wordt er niet alleen een portret gemaakt van de smaak van die gast, maar ook een portret van makend Nederland.

On Stage is een programma in het kader van het Actieplan Cultuur van de NPO, waarmee de publieke omroep muzikanten en kunstenaars een alternatief podium wil bieden tijdens de Coronacrisis.

On Stage aflevering 5: Soundos El Ahmadi

zondag 7 maart om 19.20 uur bij VPRO op NPO 2

Website: vpro.nl/onstage

Hashtag: #onstage

Bron © VPRO Foto © Robert Lagendijk

Vorig artikelMuziekstad afl 3: Den Haag met Goldband, Sophie Straat en Dazion
Volgend artikelVoorlopige Oranjeselectie bestaat uit 31 spelers
Ik ben de eigenaar van Planetzone