Home Muziek NPO FunX brengt mensen samen met Ramadan Late Night

NPO FunX brengt mensen samen met Ramadan Late Night

Vandaag start de Ramadan. Ruim 1 miljoen moslims in Nederland eten en drinken dan een maand lang niet tussen zonsopgang en zonsondergang. Voor veel moslims is dit een maand van bezinning en verbinding, maar door de coronacrisis is het niet mogelijk om fysiek samen te komen. Om deelnemers een hart onder de riem te steken wil FunX toch voor verbinding zorgen. Vanaf maandag 27 april start het jongerenplatform weer met Ramadan Late Night. Te volgen op FunX.nl, Instagram en met hét radioprogramma waar je wakker voor blijft.

Dit jaar ziet de Ramadan er vanwege de coronamaatregelen anders uit dan normaal: geen bezoeken aan de moskee, gesloten eethuizen en geen grote iftars bij familie en vrienden. Om toch voor de verbinding te zorgen die bij de Ramadan hoort, is er Ramadan Late Night. Het draait daarbij om verhalen van deelnemers en hoe zij de Ramadan beleven. Of je nu wel óf niet aan het vasten bent, iedereen is welkom.

Radioshow waar je voor wakker blijft

Verwacht op de radio verhalen van luisteraars, recepten, tips en nog veel meer toffe items. Ramadan Late Night is vier weken lang, elke maandag- tot en met donderdagavond van 23.00 tot 01.00 uur te horen op FunX. De presentatie is in handen van FunX-dj Morad. De vastenmaand is er één van verbinding en hoewel de coronamaatregelen soms zorgen voor meer afstand, brengt Ramadan Late Night mensen juist samen. Is een luisteraar iemand uit het oog verloren of zijn verontschuldigingen op zijn plaats? Dan komt DJ Morad de banden herstellen en brengt hij luisteraars weer bij elkaar. Ook schuiven onder anderen Mo Bicep, DJ Wef, Clandestino, Pierii en Djazja aan bij Morad om te vertellen hoe zij de Ramadan beleven en of ze iets op te biechten hebben. De show is ook te volgen op funx.nl en het Instagram-kanaal van FunX.

Ramadan Late Night online

Ook op Instagram is Ramadan Late Night te volgen. Er worden tips gedeeld om de iftar dip te voorkomen en volgers kunnen bijzondere verhalen tijdens het vasten delen. Gezonder leven? Slechte gewoonten afleren of liever zijn voor anderen? Iedereen die aan het vasten is heeft wel een bepaald doel voor ogen en kan deze doelen delen via Ramadan Goals. Volgers kunnen FunX ook laten weten wat zij deze maand doen om good vibes te verspreiden. De Ramadan draait natuurlijk ook om lekker eten: welk typisch of favoriet gerecht eten de volgers na zonsondergang om het vasten te verbreken? De recepten en de verhalen die erachter schuilgaan worden gedeeld via iftar stories en op funx.nl.

Hoogtepunten

Alle hoogtepunten van Ramadan Late Night zijn terug te luisteren in de Ramadan Late Night Podcast. De leukste items uit de radioshow, maar ook de lekkere recepten en bijzondere of opmerkelijke verhalen komen aan bod tijdens de wekelijkse podcast. Elke vrijdag wordt een nieuwe aflevering geplaatst op funx.nl/podcasts. Dagelijks wordt op het FunX Gemist YouTube-kanaal content uit de radioshow van de nacht ervoor gepost. Op het FunX YouTube-kanaal vind je wekelijks de serie Ramadan Confessions waarin Ouassima verschillende bekende gasten pittige vragen stelt die een link hebben met de Ramadan, waaronder Samya Hafsaoui, Mounir Toub en Nasrdin Dchar.

Bron © NPO FunX