Home Muziek KANE – What Are You Waiting For?

[Nieuw] KANE – What Are You Waiting For?

© Kane / Sony Music

KANE is terug! Gisteren werd ook bekend dat er 2 concerten aankomen van deze legendarische band. Ook is er een documentaire die nu te zien is bij videoland. Daarnaast heeft KANE een nieuwe single uitgebracht: What Are You Waiting For? die vandaag officieeel is gelanceerd.

Bijna tien jaar na hun afscheid is KANE terug met nieuwe muziek. De band van Dinand Woesthoff en Dennis van Leeuwen tekende onlangs bij Sony Music en heeft zojuist de single What Are You Waiting For? uitgebracht. Volgend jaar geeft KANE twee concerten in de Ziggo Dome in Amsterdam.

Maandagavond ging in Koninklijk Theater Tuschinski in Amsterdam de exclusieve Videoland-documentaire KANE: A Story Recorded in première. In deze vierdelige serie blikt de band terug op het internationale succes van KANE. De Haagse rockband kondigde in 2014, na een carrière van vijftien jaar, hun afscheid aan. Gisteravond maakte KANE in Tuschinski bekend dat ze terug zijn, met concerten, een platencontract én nieuwe muziek. De single What Are You Waiting For? is vanaf vandaag te beluisteren.
 
Dinand Woesthoff: “We doen het omdat we het willen en mogen, muziek uit passie, muziek omdat het is waar we het meest gelukkig van worden. Dat herkennen we bij Sony in 2023. Passie, enthousiasme, ervaring in de liefde voor muziek. Dus was het een makkelijke keuze voor ons, waarbij vandaag de dag aanbreekt waarop we samen KANE’s eerste nieuwe single uitbrengen in bijna 12 jaar. Let’s go @teamsony: What are You waiting for?”
 
Dennis van Leeuwen: “We keren weer terug op het vertrouwde en warme nest dat Sony Music heet. Met hun enorme vertrouwen in de oude en vooral ook, nieuwe muziek van KANE kijk ik uit om samen met SONY het laatste hoofdstuk van het KANE boek te schrijven. Wat een luxe!”
 
Toon Martens, Managing Director Sony Music Benelux:“Soms is 1 plus 1 meer dan 2. Met Dinand en Dennis is 1 plus 1 pure magie… en de magie is terug! De terugkeer van KANE zet ons prachtige muziekland onder hoogspanning, wat een opwindend moment. Dit is Nederlandse popgeschiedenis die zich voor je neus afspeelt. Voor veel mensen voelt het als thuiskomen, en dat geldt voor ons net zo: na hun start 25 jaar geleden terug bij Sony Music, daar zijn we verdomd trots op. We pikken de draad weer op, met de blik vooruit… want geloof me: dit wordt geen mijmerende reünie, dit wordt vuurwerk!”
 
KANE werd in 1999 opgericht door Dinand Woesthoff en Dennis van Leeuwen. Daarna groeiden ze in recordtijd uit tot één van de allergrootste bands van Nederland, met hits als Rain Down On Me, So Glad You Made It, Fearless, Something To Say, Shot of a Gun en No Surrender. KANE bracht zeven albums uit, waarvan er één dubbel platina, drie platina en vier goud werden. De band scoorde 26 Top-40 hits, waarvan vier met een nummer één-notering (Fearless, Something To Say, Dreamer en Shot Of A Gun). KANE gaf concerten in onder meer De Kuip, de Johan Cruijff ArenA en Rotterdam Ahoy. De band won zes Edisons, drie 3FM Awards, drie MTV Awards en 11 TMF Awards. Op 4 en 5 juni 2024 geeft KANE een concert in de Ziggo Dome in Amsterdam. De kaartverkoop voor KANE reCONNECT start vrijdag om 10.00 uur via kaneofficial.nl.

Beluister het gloednieuwe single van KANE hieronder

Bron en foto © Kane / Sony Music