Home Muziek Elton John, Dua Lipa – Cold Heart

[NEW] Elton John, Dua Lipa – Cold Heart

[VIDEO] Na het aankondigen van zijn afscheidstournee, was de agenda van Elton John weer aardig gevuld. Dat belette hem echter niet om met Dua Lipa te werken aan nieuw materiaal. Hij vormt vocaal een duo met Dua op het nummer ‘Cold Heart’, dat vandaag uitkomt.

Het Australische dancetrio PNAU heeft de remix van het nummer voor zijn rekening genomen. Hiervoor is geput uit materiaal van Johns omvangrijke discografie. Zo zijn samples gebruikt uit nummers als ‘Sacrifice‘, Where’s The Shoorah‘ en ‘Rocketman‘. Het is ook niet de eerste keer dat Elton John en PNAU een samenwerking zijn aangegaan, want in 2012 brachten ze al het remixalbum ‘Goodmorning To The Night‘ uit. 

Het zaadje voor de samenwerking tussen Elton John en Dua Lipa werd geplant toen de zangeres hem een tijd geleden uitnodigde voor een discussie op Instagram Live, waarin ze hem vroeg te vertellen over zijn ervaringen in de vermaarde nachtclub Studio 54 in New York. Het contact tussen hen bleef en groeide uit tot een vriendschap, waarbij ze besloten om dit project samen aan te gaan.

The last 18 months have been hard, but being off the road has meant that I’ve actually had time to get back to my roots as a session player and collaborate with some wonderful artists. And having the opportunity to spend time with Dua, albeit remotely has been incredible. She’s given me so much energy. She’s a truly wonderful artist, and person, absolutely bursting with creativity and ideas. The energy she brought to ‘Cold Heart’ just blew my mind,” zegt Elton over zijn samenwerking met de Brits / Albanese zangeres.

Naast het uitbrengen van nieuwe muziek en zijn tourplannen, staat de flamboyante popzanger ook op Netflix in de spotlights. Daar is de biopic ‘Rocketman‘ sinds 31 juli te bekijken.

Bron en foto © Warner Music